Andrija Hebrang se založio za rehabilitaciju ustaškog pozdrava: To je povik protiv srpskog fašizma

Spomenik

Jasenovac – foto: Tanjug/ S.Radovanović

Nekadašnji potpredsednik hrvatske vlade i HDZ Andrija Hebrang založio se za rehabilitaciju ustaškog pozdrava: „Za dom spremni“.

Osvrnuvši se na izjavu predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je pogrešila kada je izjavila da je pozdrav: „Za dom spremni“ stari hrvatski pozdrav, Hebrang kaže da je ona to učinila da i dobila drugi predsednički mandat.

„Pozdrav ’Za dom spremni‘ doživeo je drugačiju sudbinu. Taj je pozdrav u srpsko-crnogorskoj agresiji postao antifašistički! Naime, ta je agresija imala sva obeležja fašizma, uključujući strategiju ubijanja civila kao primarni cilj. Na taj fašizam ustala je hrvatska mladost koja je pozdravljala s pozdravom: ’Za dom spremni‘“, rekao je Hebrang za hrvatski portal „Dnevno“.

On je rekao da istorija ne počinje i ne završava se u Drugom svetskom ratu i dodaje da je Hrvatsku stvorena i odbranjena od srpsko-crnogorske fašističke agresije, kao i da bi taj period trebalo da se vrednuje u istoriji.

„To razdoblje treba poštovati i objektivno vrednovati. Vreme je za lustraciju hrvatske istorije, za sve pa i za pozdrav: ’Za dom spremni‘“, rekao je Hebrang.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Andrija Hebrang se založio za rehabilitaciju ustaškog pozdrava: To je povik protiv srpskog fašizma"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.