Andrija Mandić: Upućujem javno izvinjenje srpskim intelektualcima zbog zabrane ulaska u Crnu Goru

Intervju

Andrija Mandić – foto: Tanjug/ R.Božović

Lider Nove srpske Demokratije Andrija Mandić kazao je povodom skandalozne zabrane ulaska u Crnu Goru četvorici srpskih građana, među kojima je i akademik Matija Bećković, da je to reakcija od “sorošoida”, koji se u Crnoj Gori ne nalaze samo u medijima, pojedinim opozicionim partijama, već i u vladajućoj koaliciji, ali i pravosuđu.

– Akademik Matija Bećković je dobitnik najvećih priznanja nekadašnje Jugoslavije i Njegoševe nagrade u Crnoj Gori – reagovao je on u Skupštini Crne Gore.

– Ne radi se o bilo kome. Radi se o najvećem živom pesniku i najvećem pesniku Crne Gore, tako da ovaj prvorazredni skandal mora nekako da se razjasni. Mislimo da je parlament pravo mesto gde o tome treba da se priča, a po nama je prihvatljivo da se na kolegijumu otvori tema.

On je pozvao ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da dođe na kolegijum, jer bi to po njemu bilo “najrelevantnije i najbolje objašnjenje“.

– U ime ljudi koji su dostojni naslednici naših predaka, želim da uputim javno izvinjenje Matiji Bećkoviću, Čedi Antiću, Dejanu Miroviću i Saši Rakoviću, naglasio je lider NSD Andrija Mandić u Skupštini Crne Gore.

Matija Bećković o zabrani ulaska: Šteta, mislio sam kad umrem, da živim u Crnoj Gori

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Andrija Mandić: Upućujem javno izvinjenje srpskim intelektualcima zbog zabrane ulaska u Crnu Goru"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.