Baka celu deceniju gajila i pušila marihuanu, ne znajući o čemu se radi! – VIDEO

Ilustracija

Baka Bejza Suljić je deset godina gajila marihuanu u selu kod Brčkog i ne znajući da je reč o drogi.

Baka Bejza počela je da gaji marihuanu za vreme rata verujući da gaji paradajz. Nju su, naime, vojnici iz armije BiH zamolili da im zaliva „paradajz“ koji su posadili na delu zemlje oko arteljeriskih položaja.

Naravno, u pitanju je bila kanabis koji je baka brižno gajila, ali i pušila navodno ne znajući da je reč o biljci koja zvanično važi za narkotik.

„Ja sam zalivala. Nisam ni znala šta je. Mi ženskinje bile pogubljene, bio rat, svuda se pucalo. Posle je došla milicija, sve počupala i zapalila“, objašnjava Bejza koja ni tada nije shvatila da gaji vrstu narkotika.

Ona kaže da je prvi put zapalila kada je vojnicima „nosila paradajz“.

[adsenseyu1]

„Oni zapale, pa kažu i meni da zapalim“, pravda se baka.

„Tako je to bilo. Ne bih ja to uživala da sam znala da je droga. Nismo znali, drugo je vreme bilo“, kaže baka koja ne krije da se lepo provodila sa vojnicima dok su pušili džointe, ali i da je najpre obezbeđivala zalihe za sebe, pa tek onda nosila vojnicima.

„Ja sam našla sebi, pa i njima odnesem. Oni su pušili i pitali me da im se pridružim. Meni nije toliko naškodilo… Bilo je lepo, ali ko je znao šta je u pitanju“ ispričala je Bejza i dodala da je to vreme u lepom sećanju.

„Proletelo je… Samo se smejali i pevali. Eto tako je bilo. Dobro sam ostala u pameti… 10 godina je to bilo, pevala sam, smejala se i igrala s njima, sve isto kao i oni. Dobro sam ostala živa….“, ispričala je Bejza.

(alo.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Baka celu deceniju gajila i pušila marihuanu, ne znajući o čemu se radi! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.