Bedžet Pacoli se u pismu žalio Federiki Mogerini: Zaustavite akcije srpskih vlasti

Kosovo

Bedžet Pacoli – foto: AP/ Visar Kryeziu

Zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ponovo je pisao visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini, izražavajući “zabrinutost zbog stalnih pretnji i hapšenja građana Kosova od strane srpskih vlasti” i pozivajući EU da “zaustavi takve akcije Beograda“, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Bedžet Pacoli je na Fejsbuku objavio da je u pismu Federiki Mogeriniizrazio duboku zabrinutost” prištinskih vlasti zbog “kontinuiranog hapšenja i upornih pretnji građanima Kosova od strane srpskih vlasti, čime krše sporazum o slobodnom kretanju i osnovna ljudska prava”.

“Pozivam EU da interveniše i zaustavi ove akcije Beograda. Kosovo je spremno da preduzme mere kako bi odgovorilo i zaštitilo svoje građane svih etničkih i verskih pripadnosti”, napisao je Pacoli.

Prištinski mediji su preneli da je on na ovoj društvenoj mreži takođe izneo tvrdnju da su juče “srpske vlasti uhapsile Marjan Đokaja, pripadnika kosovske poreske službe”, u putu za Kosovo i Metohiju.

(Skandalozno.rs, Izvor: RTS)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bedžet Pacoli se u pismu žalio Federiki Mogerini: Zaustavite akcije srpskih vlasti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.