Bezbednosne službe poseduju snimak s utakmice na kojem se vidi da je brat premijera Albanije, telefonom usmeno navodio dron!

Postoji snimak

Bezbednosne službe poseduju snimak s utakmice Srbija-Albanija na kojem se jasno vidi da je Olsi Rama, brat premijera Albanije, telefonom usmeno navodio dron i davao instrukcije Ismailu Morinaju, koji je spravu sa zastavom lansirao s obližnje crkve.

Prema rečima našeg izvora, Albanci su smislili pakleni plan.

Morinaj je lansirao dron i imao upravljač u rukama. Međutim, na snimku koji poseduju bezbednosne službe vidi se i čuje da je letelicom zapravo upravljao Rama i to tako što je Morinaju telefonom pričao kako da usmerava dron sa zastavom – kaže izvor našeg lista.

Rama je iz VIP lože dao znak telefonom kad dron da „krene“ i sve vreme je praktično usmeno navodio letelicu. Morinaj je davao instrukcije kad da krene levo, kad da krene desno, kad da podigne dron uvis, kad se nalazi na sredini terena… To znači da je najveća odgovornost za incident na utakmici Srbija-Albanija upravo na njemu i onima koji su sve organizovali.

A o svemu postoje i krunski dokazi, pa neće moći da negiraju – navodi izvor Kurira i dodaje da osim toga policija ima saznanja da je Morinaj imao pomagača, koji nije bio u delegaciji, nalazio se van stadiona. 

– Policija trenutno radi na identifikaciji pomagača. Osoba nije iz Srbije, a  u zemlju je ušla nekoliko dana pre utakmice. Reč je o osobi koja je na tribinama snimala Morinaja sa zastavom velike Albanije. Takođe, policija je utvrdila da je dron kineske proizvodnje i da je kupljen u Italiji – navodi dalje naš izvor i dodaje da je tužilac dobio obaveštenje.

Podsetimo, Ismail Morinaj ušao je u Srbiju 11. oktobra automobilom s italijanskim tablicama, a pobegao je iz zemlje odmah nakon prekida utakmice.

Prema rečima kriminologa Zlatka Nikolića, Morinaj i Rama su bili samo izvršioci, dok je organizator albanska služba.

– Moguće je da je Rama s Morinajem navodio dron, ali je neko drugi to osmislio. Verujem da snimak postoji i da niko tu nije naivan i da ga poseduje onaj ko treba – kaže Nikolić i dodaje:

– Ovakve diverzije mogao je da uradi s jakom logistikom, a time se bave čitavi timovi .

Podsetimo, poseta premijera Edija Rame, inače Olsijevog rođenog brata, odložena je za 10. novembar upravo zbog incidenata na utakmici Srbija-Albanija.

(Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bezbednosne službe poseduju snimak s utakmice na kojem se vidi da je brat premijera Albanije, telefonom usmeno navodio dron!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.