Bivši ministar odbrane Bugarske: Putin nije dobrodošao, zahtevamo izvinjenje Rusije

Sofija – foto: pixabay.com

Bivši ministar odbrane Bugarske Nikolaj Nenčev oštro je kritikovao dodelu nagrade u Rusiji predsedniku bugarskog pokreta „Rusofili“ Nikolaju Malinovu, koji je u Bugarskoj optužen za špijunažu, i pozvao je da se povuče poziv za posetu Bugarskoj koji je ranije upućen Vladimiru Putinu.

Nakon Putinove provokativne drskosti prema našoj zemlji, mi se protivimo njegovoj poseti!“, navodi se u saopštenju Nenčeva, objavljenom na njegovom profilu na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, on je ogorčen što i predsednik i premijer i ministar spoljnih poslova ćute povodom uručivanja nagrade Malinovu.

„Mi insistiramo da predsednik, premijer i ministar spoljnih poslova odmah zatraže izvinjenje, kao što su učinili u slučaju sa predsednikom Francuske, koji je spomenuo bugarske i ukrajinske prevoznike ilegalnih migranata“, izričit je bivši bugarski ministar.

Oglasio se i predsednik organizacije „RusofiliNikolaj Malinov, koji je rekao da računa na ukidanje optužbi za špijunažu, jer nikada nije skrivao svoj stav u vezi sa Rusijom, ali da isto tako ne smatra da se zbog takvih pogleda može svrstati među špijune.

„Računao sam na to da će mi ukinuti zabranu izlaska iz zemlje, jer sam, na kraju krajeva, javna ličnost i u Rusiji i u Bugarskoj. Ne smatram Rusiju neprijateljskom zemljom, da bi me nazivali njenim špijunom ili da bi kao takve okarakterisali cele organizacije“, rekao je Malinov, a prenosi „Bulgaria on er“.

On je takođe dodao da je ruska strana zabrinuta zbog optužbi na njegov račun, kao i da su obećali da će mu pružiti podršku — „od Ministarstva spoljnih poslova, do administracije predsednika, uključujući i samog predsednika“.

(Skandalozno.rs, Izvor: Sputnjik Srbija)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bivši ministar odbrane Bugarske: Putin nije dobrodošao, zahtevamo izvinjenje Rusije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.