Britanski ambasador u Prištini priznao: “Povlače se priznanja Kosova” – Albanci oštro demantuju

Kosovo

Priština – foto: Wikipedia

Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruairi O’Konel izjavio je danas da su neke zemlje povukle priznanje Kosova, ali je njegove tvrdnje kao netačne odbacilo Ministarstvo inostranih poslova Kosova.

– Nažalost, neke su zemlje povukle priznanja Kosova. Ne mislimo da ima nekog razloga za to. Kosovo ispunjava sve kriterijume da bude nezavisna država. Mi smo priznali Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu – naveo je britanski ambasador na Fejsbuku odgovarajući na pitanja građana Kosova.

Advertisement

Reagovao je potom šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Buberaj koji je tvrdnje britanskog ambasadora odbacio kao netačne.

– Mi smo u kontaktu sa američkim državnim sekretarom sa kojim imamo stalne kontakte, takođe i sa međunarodnim partnerima, to apsolutno nije tačno – kazao je Buberaj.

On je dodao da u slučaju da neka zemlja povuče priznanje Kosova, Ministarstvo spoljnih poslova u Prištini o tome odmah dobija obaveštenje.

Po navodima Ministarstva spoljnih poslova Srbije, poslednjih meseci je deset država povuklo priznanje Kosova, među njima su Liberija, Burundi, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Surinam, Unija Komora, Gana, Gambija, Dominika i Grenada.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Britanski ambasador u Prištini priznao: “Povlače se priznanja Kosova” – Albanci oštro demantuju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.