Britanski ambasador u Prištini priznao: “Povlače se priznanja Kosova” – Albanci oštro demantuju

Kosovo

Priština – foto: Wikipedia

Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruairi O’Konel izjavio je danas da su neke zemlje povukle priznanje Kosova, ali je njegove tvrdnje kao netačne odbacilo Ministarstvo inostranih poslova Kosova.

– Nažalost, neke su zemlje povukle priznanja Kosova. Ne mislimo da ima nekog razloga za to. Kosovo ispunjava sve kriterijume da bude nezavisna država. Mi smo priznali Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu – naveo je britanski ambasador na Fejsbuku odgovarajući na pitanja građana Kosova.

Reagovao je potom šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Buberaj koji je tvrdnje britanskog ambasadora odbacio kao netačne.

– Mi smo u kontaktu sa američkim državnim sekretarom sa kojim imamo stalne kontakte, takođe i sa međunarodnim partnerima, to apsolutno nije tačno – kazao je Buberaj.

On je dodao da u slučaju da neka zemlja povuče priznanje Kosova, Ministarstvo spoljnih poslova u Prištini o tome odmah dobija obaveštenje.

Po navodima Ministarstva spoljnih poslova Srbije, poslednjih meseci je deset država povuklo priznanje Kosova, među njima su Liberija, Burundi, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Surinam, Unija Komora, Gana, Gambija, Dominika i Grenada.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Britanski ambasador u Prištini priznao: “Povlače se priznanja Kosova” – Albanci oštro demantuju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.