Budite oprezni: Ovo je lažna novčanica od 1.000 dinara!

Ilustracija

Iako je nedavno jednom Nišliji falsifikovana novčanica od 1.000 dinara ‘doletela’ na terasu, u niškoj policiji kažu da poslednjih godinu dana nije bilo prijava lažnih para.

Kako je ispričao čitalac, kada je video lažnu “hiljadarku”, prvo je pomislio da ga je sreća pogledala, prenose Južne vesti.

– Kada uzmete novčanicu u ruku uopšte nemate osećaj da je lažna. Tek kad se pažljivije zagleda vidi se da je reč o falsifikatu – priča ovaj Nišlija.

Ono što “odaje” lažnu novčanicu su hologramski žig i sigurnosna nit. Te dve stvari kod lažne novčanice maltene i ne postoje, već su samo prekopirane.

[adsenseyu1]

Da je ovaj slučaj slučajnost ili nečija šala potvrđuju i podaci iz niške policije koji kažu da poslednjih godinu dana nije bilo prijava falsifikovanog novca.

– U prošloj godini, kao i u poslednja tri meseca ove godine, prijavljivanja ovakvih krivičnih dela nije bilo – kažu u niškoj policiji.

Poslednji evidentiran slučaj, dodaju u policiji, prijava je oštećenog građanina koji je za prodatu robu dobio 20 falsifikovanih novčanica u apoenima od po 2.000 dinara.

(južne vesti)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Budite oprezni: Ovo je lažna novčanica od 1.000 dinara!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.