Crna Gora će uskoro dozvoliti sklapanje istopolnih brakova!

Crna Gora

Podgorica – foto: pixabay.com

Crna Gora će uskoro dozvoliti sklapanje istopolnih brakova, a isto bi u skorijoj budućnosti mogla da učini i Srbija! Sagovornici Kurira ocenjuju da nam je to nametnuto kao uslov za ulazak u EU i da će se ova tema uskoro naći i pred Srbijom!

Naime, Nacrt zakona o istopolnim brakovima, koji su ranijih godina usvojile Hrvatska i Slovenija, vrlo brzo će se u Crnoj Gori naći pred tamošnjim poslanicima, koji će ga najverovatnije i usvojiti, pa bi upravo Srbija mogla da bude sledeća država koja će dozvoliti da se pred matičarom venčaju dve žene ili dva muškarca.

Gej aktivista Predrag Azdejković ocenjuje da Crna Gora zna gde ide i kako tamo što pre da stigne, tako da je na tom evropskom putu odlučila i da zakonski reguliše istopolne parove.

– Nadam se da će i Srbija učiniti isto uskoro, da ne bude baš najgora u regionu, i to pored premijerke koja je naša. Nama je još vlada Aleksandra Vučića obećala regulisanje istopolnih partnerstava, ali još uvek ništa od toga – navodi on.

Akademik Matija Bećković ističe da ga ne iznenađuje ozakonjenje gej brakova kod Crnogoraca.

– Pošto sam negde pročitao da se u Crnoj Gori uskoro neće rađati ženska deca, nadam se da će prvi partneri imati brkove i kubure za pojasom – kaže Bećković i dodaje da bi i „Srbija, koja se hvali nikad boljim odnosima s Crnom Gorom, mogla da krene njenim putem“.

Sociolog Ratko Božović ne skriva da je očekivao da će Srbija usvojiti gej brakove pre Crne Gore, koja je od nas malo više tradicionalnija i patrijarhalnija.

– To je daleko od onog što je naše razumevanje braka, ali to više nije naša, već evropska priča. Ako već hoćete u EU, ne možete se kriti iza neke tradicionalne priče – navodi Božović.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Crna Gora će uskoro dozvoliti sklapanje istopolnih brakova!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.