Crna Gora: Ogromno interesovanje za potpisivanje peticije o ukidanju odluke o priznanju Kosova

Crna Gora

Podgorica – foto: pixabay.com

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori Jovan Vučurović istakao je da postoji ogromno interesovanje građana za potpisivanje peticije o ukidanju odluke o priznanju „lažne države Kosovo“.

On je, kako prenose mediji u Crnoj Gori, rekao da je to prilika da „država sa sebe skine sramotu koju joj je naneo vrh režima“, i da je Kosovo za Srbe i Crnogorce „najveća emocija“.

„I upravo je najsnažnija veza Kosova i Metohije sa Crnom Gorom jer nigde nije tako jaka ’živa snaga kosovske tradicije‘, niko nije živeo Milošem i Kosovom kao Njegoš ili kralj Nikola, i besmrtni junaci, naši preci sa Fundine, Grahovca, Vučjeg Dola, Mojkovca i Skadra“, kazao je Vučurović, preneo je Tanjug.

Najmanje, smatra Vučurović, što Crna Gora može da učini, ne toliko za Srbiju koliko za sebe i svoje pretke, jeste da povuče odluku o priznanju Kosova.

Dodaje da je činjenica da je odluka Vlade Crne Gore o priznanju Kosova doneta protivno volji ogromne većine građana, što je, kaže Vučurović, nedavno priznao i premijer Crne Gore Duško Marković.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Crna Gora: Ogromno interesovanje za potpisivanje peticije o ukidanju odluke o priznanju Kosova"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.