Crna Gora sprema 5.159 vojnika: Mi smo mala, ali efikasna država i članica NATO

Crna Gora

Podgorica – foto: pixabay.com

Vojska Crne Gore u mirnodopskom sastavu brojaće 2.368, a u ratnom 5.159 ljudi, navodi se u Odluci o organizaciono-formacijskoj strukturi i veličini vojske koju je danas usvojila crnogorska Vlada.

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković rekao je nakon sednice Vlade da je reč o kvalitetnom dokumentu koji će biti polazna osnova za kasnije i teritorijalno definisanje jedinica vojske.

Bošković je naveo da sve to ide u prilog onome što je Vlada Crne Gore postavila za svoj cilj pre dve godine, kada je formirana.

– To je da vojsku napravimo onakvom kakvu bismo želeli da imamo, kao jedna mala i efikasna država. Dakle, vojsku shodno potrebama države i njenim nacionalnim interesima s jedne, a s druge strane uvažavajući činjenicu da je Crna Gora 29. punopravna članica NATO-a – precizirao je Bošković.

Prema njegovim rečima, ovo je samo početak što se tiče reforme vojske.

– Do sredine naredne godine stvorićemo uslove da vojsku još značajnije podmladimo, a s druge strane i da je modernizujemo – naveo je Bošković.

On je dodao da će pripadnici vojske biti uključeni u međunarodne misije, kao i za potrebe civilnog stanovništva u Crnoj Gori.

(Skandalozno.rs, Izvor: Srna)

Budite prvi sa komentarom na članku "Crna Gora sprema 5.159 vojnika: Mi smo mala, ali efikasna država i članica NATO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.