Crna Gora u haosu: Plima, poplave i odroni paralisali mnoge krajeve – VIDEO

Odron

foto: Facebook/Podgoricki vremeplov, Janko Krgovic

Na društvenoj mreži Fejsbuk postavljeni su video-snimci poplavljenog grada Risan u Bokokotorskom zalivu, kao i fotografije odrona u Crnoj Gori koji je potpuno zatvorio put Nikšić-Pluzine.

Usled plime, ulice najstarijeg grada u Boki, prema komentarima korisnika Fejsbuka, bile su potpuno neprohodne s obzirom na to da je voda stalno nadirala.

Vlasnici parkiranih automobila koji su se nalazili pored obale imali su najviše problema, a ako je bilo onih koji ih nisu pomerili na vreme, zaista nisu imali sreće.

Pored prizora mora koje osvaja ulice Risana, bez daha ostavlja i video-snimak vodopada u ovom gradu. Voda koja nadire demonstrira svu snagu prirode i pokazuje koliko je ona zapravo neukrotiva.

ODRONI

U Crnoj Gori nisu samo poplave problem već i stene koje se odranjaju, kao što se dogodilo na dva kilometra od mesta Pluzine. Prema fotografijama na Fejsbuku put je bio potpuno blokiran zbog kamenja veličine čoveka.

S obzirom na težinu stena koje su se našle na putu, bila je potrebna pomoć nadležnih službi pa se izvodi zaključak da saobraćaj ovde nije mogao da funkcioniše duže vreme.

Takođe se na fotografiji vidi da su se stene odronile na mestu pored kog se nalazila zaštitna žica.

Nepovoljne vremenske prilike zadale su brojne probleme, ne samo zemljama u regionu, već i u Evropi.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Crna Gora u haosu: Plima, poplave i odroni paralisali mnoge krajeve – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.