Crnogorac Milo Dubak održao lekciju: Dolazim iz zemlje koja je bombardovala samu sebe – VIDEO

Zaliv

foto: pixabay.com

Na 40. zasedanju saveta za ljudska prava gde se razgovaralo o rasizmu, diskriminaciji i ksenofobiji, govor Dubka izazvao je burne reakcije nakon što je istakao apsurdnu poziciju Crne Gore pri NATO.

“Danas je Crna Gora deo NATO, a ja mogu slobodno da saopštim da sam ovde jedini govornik iz zemlje koja je bombardovala samu sebe.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nedavno je saopštio da smo bombardovani ‘za naše dobro’, kao i da je članstvo u Alijansi koja je bombardovala moju školu u našem interesu, istakao je on.

Kako je naveo, šta god da je razlog, jedna stvar je sigurna – da bi Zapadni Balkan išao napred, internacionalna zajednica mora podržati i predvoditi multietnička rešenja.

‘F16 Falkoni’ koji su bombardovali moju osnovnu školu mogu dostići impresivne visine od 15.000 metara i odatle bez savesti i konsekvenca mogu bombardovati zemlju ispod, ne mareći za potencijalni bol i patnju koju će izazvati u generacijama koje nadolaze”, rekao je Dubak i dodao:

“Međutim, pravoslavci, katolici i muslimani će se složiti u jednoj stvari, čak i dostigavši najviše visine, avion i dalje leti daleko ispod Boga i još dalje od pravde. Danas, 20 godina nakon ove tragedije, moramo uraditi mnogo bolje”, zaključio je Dubak.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/IN4S)

Budite prvi sa komentarom na članku "Crnogorac Milo Dubak održao lekciju: Dolazim iz zemlje koja je bombardovala samu sebe – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.