Premijer Crne Gore Duško Marković u Prištini: Crnogorci i Albanci grade čvrst evropski most

Intervju

Duško Marković – foto: Tanjug

„Crnogorci na Kosovu i Albanci u Crnoj Gori su dva stuba na kojima stoji most saradnje između naših država i zajedno ćemo se truditi da to ne bude nestabilna balkanska ćuprija, već čvrsti evropski most“, kazao je predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji boravi u poseti Prištini.

On je, na otvaranju Razvojnog centra Crnogoraca Kosova, rekao da će taj centar biti još jedna snažna karika za jačanje postojećih veza i ukupne saradnje između Crne GoreKosova.

Predsednik kosovske vlade Ramuš Haradinaj je kazao da je Kosovo dom svih građana, dok je predsednik Kosova Hašim Tači rekao da će Kosovo i Crna Gora uvek biti prijateljske zemlje, a predsednik skupštine Kosova Kadri Veselji da Crnogorci na Kosovu treba da se osećaju kao da su u Crnoj Gori.

Posetu Kosovu crnogorski premijer nastavlja bilateralnim susretom sa Haradinajem, nakon kog će imati konferenciju za novinare.

Tokom boravka na Kosovu, predsednik Vlade Crne Gore prisustvovaće otvaranju auto-puta Arben Džaferi.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijer Crne Gore Duško Marković u Prištini: Crnogorci i Albanci grade čvrst evropski most"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.