ČUO JE NEOBIČAN ZVUK SA TERASE: Kad je izašao da vidi odakle dolazi… ŠOK!

soko

Foto: Printscreen

Porodica Ostojić na svojoj terasi pronašla je neobične stanare za koje nije ni znala da deli prostor sa njima!

Naime, u saksijama su pronašli tri mala ptića i to sokola vetrušku, koji su poznati kao ptice koje žive u zdravim sredinama.

Iz Fonda za zaštitu ptica grabljivica apeluju na oprez, a ukoliko ove ptice primetite na vašoj terasi, obavezno se obratite Fondu.

“Godišnje se gnezdi od 130 do 180 parova vetruški na terasama u betonskim saksijama, ventilacionim cevima i krovovima Beograda.

[adsenseyu5]

Podelimo životni prostor sa njima, jer one godišnje pojedu čak 13 tona glodara i guštera u Beogradu”, apeluje Fond za zaštitu ptica grabljivica.

Vetruška se hrani sitnim glodarima, poljskim miševima i voluharicama, a ukoliko njih nema loviće sitne ptice poput vrabaca, senica ili štiglica.

Lovi na karakterističan način tako što lebdi u vazduhu osmatrajući plen na zemlji a onda se naglo spušta na nižu visinu, gde ponovo zastaje, da bi još jednom osmotrila plen a zatim krenula u finalni napad i konačno ga ulovila.

[adsenseyu1]

ISPOVEST BOSANKE KOJA JE NAKON 15 GODINA PRONAŠLA MAJKU: Želim da stane ispred mene i da mi kaže, ZAŠTO?

Budući da su u vrhu lanca ishrane, prisustvo vetruške implicira da je životna sredina i dalje koliko toliko zdrava, jer su ove grabljivice prve na udaru preteranog zagađenja, zbog specifičnosti njihove ishrane.

[adsenseyu1]

Nikola TESLA je rođak Jovanke Broz i čuvenog srpskog košarkaškog trenera!

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ČUO JE NEOBIČAN ZVUK SA TERASE: Kad je izašao da vidi odakle dolazi… ŠOK!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.