ČUVENI GLUMAC traži IZVINJENJE od hrvatskog MINISTRA!

Tužba

foto: Tanjug/ Z. Žestić, arhiva

Glumac Rade Šerbedžija uputio je preko svog advokata dopis hrvatskom ministru branitelja Tomi Medvedu zbog osude njegovih navodnih izjava, tražeći izvinjenje.

“Na temelju pisanja nama nepoznatih portala i bez provere autentičnosti izjava, pa i bilo koje informacije kod gospodina Šerbedžije, on je doveden u situaciju da je prisiljen da demantuje ono što nije rekao. Šta više, nije izneo niti jednu aluziju u tom smislu”, napisao je Šerbedžijin advokat Čeda Prodanović u pismu hrvatskom ministru, prenosi hrvatski “Indeks”.

[adsenseyu5]

Medved je osudio Šerbedžijine izjave koje je, navodno, dao na predstavljanju svoje knjige “Stranac (izabrane pesme)“.

Prodanović demantuje razloge za osudu i kaže da je Šerbedžijin nastup – pacifistički.

“Njegov navedeni javni istup se u suštini može svesti na izražavanje pacifističkog stava i osudu negativnih pojava, implikacija i posledica koje su ratna događanja na prostoru bivše Jugoslavije izazvala. Tom prilikom, suprotno navodima iz saopštenja, Šerbedžija nije spomenuo, niti aludirao u bilo kojoj rečenici na Domovinski rat, hrvatske branitelje, stradalnike ili hrvatske ratne heroje. Isto tako, nije spominjao Tribunal u Hagu, kao ni suđenja koja su pred njim sprovođena”, piše u dopisu.

[adsenseyu1]

Prodanović na kraju predlaže ministru da proveri navode i traži javno izvinjenje: “Smatramo da Rade Šerbedžija zaslužuje javno izvinjenje vašeg ministarstva.” Međutim, ministar Tomo Medved nije se izvinio.

“S obzirom da vaš klijent nije reagovao na izjavu objavljenu u Slobodnoj Dalmaciji Ministarstvo hrvatskih branitelja je smatralo potrebnim izdati saopštenje”, naveo je Medved.

[adsenseyu1]

Svoj odgovor Šerbedžiji Medved završava rečenicom o vrednostima Domovinskog rata.

Juče je više hrvatskih braniteljskih udruženja i rodoljuba zatražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova zabranu nastupa i delovanja glumca Radeta Šerbedžije Hrvatskoj na najmanje pet godina.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

4 komentara na "ČUVENI GLUMAC traži IZVINJENJE od hrvatskog MINISTRA!"

  1. Bili i ostala bagra,nikada sa njima vise!

  2. Umjetnost i umjetnici uvijek su na meti ovakvih grupacija…sloboda mišljenja opasno ih ugrožava,jer samo u mraku oni dobivaju na važnosti i veličini.

  3. To treba dobro nalupat i deportirat u srbiju panek tamo četnikuje do mile volje i neka živi kao i cijela srbija na legendama, lažima, mitovima, na revidiranoj i lažnoj povbijesti. Vidi molim te…lupeta laži i gluposti, pljuje po svemu Hrvatskom i onda traži izvinjenje, takve spodobe i avetinje treba odma uhitit i osudit.

  4. Vladimir Tošić | 27. novembra 2016. u 10:08 | Odgovori

    Rade ne spuštaj se toliko nisko. Nemaš se kome izvinjavati, zar ovim satanistima? Katolicizam je zlo čovečanstva, izmet palih andjela. Ti si i kao takav 100 puta veći od Kroacije, izmišljene genocidne tvorevine Vatikana. Ti si umetnik bez granica, a oni su samo blato kraj puta. Izvini se Gospodinu Isusu Kristu, za oproštaj grehova svojih; pusti ih da grcaju u paklu, nisu dostojni tvoje veličine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.