Da li ga imate na svom kompjuteru? Ovaj program vam može napraviti ozbiljan problem!

Ilustracija

Samo jedan dan nakon što je primio regularne bezbednosne zakrpe, koje se pojavljuju svakog meseca, iz Adobea su javili da je pronađen novi kritičan propust u tom programu i da je neophodno zakrpiti ga.

Propust obeležen brojem CVE-2015-7645, omogućava zlonamernom računaru ili osobi da sruši bilo koji računar koji ima Fleš (Mac, PC ili Linux) i preuzme kontrolu nad njim u potpunosti!

Najgori deo vesti je taj što Adobe nema rešenje za ovaj propust, koji je javno obznanjen, a rešenje bi trebalo da stigne tek od 20. oktobra, ali se ne precizira tačno kad!

Prema informaciji The Next Web sajta ovaj propust već se iskorišćava za “phishing” mejl napade koji se dovode u vezu sa rusko-sirijskim sukobom, koji je trenutno aktuelan u svetu

Ovo je možda najbolji trenutak, kaže TNW, da jednom za svagda izbrišemo svi Fleš sa svojih računara, jer ovakvim neprijatnostima nema kraja! Da, biće teško, neki sajtovi neće raditi delimično ili u potpunosti, ali vremenom će Fleš biti potisnut drugim bezbednijim, stabilnijim i manje zahtevnim rešenjima.

Recimo, Jutjub je odavno izbacio Fleš i zamenio ga HTML5 standardom, a to čine ili već jesu mnogi veliki sajtovi.

(mondo)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li ga imate na svom kompjuteru? Ovaj program vam može napraviti ozbiljan problem!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.