Da ne poveruješ: Da bi dobili ODŠTETU zbog UJEDA psa lutalice, u VALJEVU morate doneti i…

Čudna odluka

foto-ilustracija: pixabay

Ako vas ujede pas lutalica u Valjevu i želite da od grada naplatite odštetu moraćete kao dokaz da priložite fotografiju psa.

Ovu bizarnu odluku donele su gradske vlasti kako bi se osigurale jer su u 2016 za ujede pasa lutalica građanima isplatili 24 miliona dinara.

[adsenseyu5]

U ovoj nesvakidašnjoj odluci Gradskog veća piše i da će oštećeni, dakle građanin kojega je pas napao, istog morati da pronađe na terenu u pratnji komunalnog inspektora.

Po novoj odluci oštećeni građanin podnosi prijavu nakon ujeda ili napada psa lutalice odeljenju Gradske uprave nadležnom za inspekcijske poslove.

Radi utvrđivanja daljih činjenica vezanih za događaj oštećeni sa komunalnim inspektorom izlazi na lice mesta i fotografiše psa lutalicu ako je to moguće.

Komunalni inspektor je potom dužan sa nadležnom službom Zoohigijene da organizuje identifikaciju i hvatanje psa lutalice, stoji u odluci Gradskog veća Valjeva.

Kako navode cilj „fotografisanja i  identifikacije“ je da utvrdi da li je „pas napadač“ zaista lutalica, i u nadležnosti Grada, ili je reč o psu koji ima vlasnika ali je pušten na ulicu.

U tom slučaju Grad bi se ogradio, a ujedeni građanin bi isplatu odštete morao da traži od vlasnika  životinje.

[adsenseyu1]

U gradskom azilu koji je prebukiran smešteno je više od 150 pasa lutalica, ali je procena da na ulicama  i dalje ima duplo više pasa.

S druge strane u „Vidraku“ navode da nemaju dovoljno radnika na poslovima Zoohigijene koji bi dovodili lutalice radi sterilizacije.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Da ne poveruješ: Da bi dobili ODŠTETU zbog UJEDA psa lutalice, u VALJEVU morate doneti i…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.