Da se naježiš: Evo kako je selektor motivisao Orliće pred finalni meč na Svetskom prvenstvu! – VIDEO

Govor

Selektor omladinske reprezentacije Srbije, Veljko Paunović, sjajno je vodio mlade fudbalere do titule prvaka sveta na Novom Zelandu.

Način na koji je motivisao Orliće oduševio je čitav svet, a kada pročitate šta je rekao svojim izabranicima pred finalni meč sa Brazilom, sigurno nećete ostati ravnodušni.

Sjajan motivacioni govor zlatnog selektora će vas raspametiti.

“Svi mi imamo ispit zrelosti, uostalom, danas je na najbolji i najlepši mogući način naša zrelost ispraćena. Danas imamo maturu, fudbalsku. Igramo finale Svetskog prvenstva sa najboljim mogućim rivalom na svetu – sa Brazilom. Hoću da vam kažem da danas treba da uživamo. Nikakav pritisak ne treba da imamo, sem toga što želimo da pobedimo. To je onaj osnovni pritisak zbog koga smo rođeni, zbog koga igramo fudbal. Da uživamo i pobedimo, je l’ tako”, rekao je selektor.

[adsenseyu4]

“Hoću da vam kažem momci, da danas niko ne treba posebno da se ističe. Vi ste se već istakli. Svi vi koji ste ovde već ste se istakli, svi za vas znaju. Sve vas čeka vrhunska karijera. Danas treba da igramo za tim. Danas treba da budemo jedinstveni, kao što smo bili do sada. I još više! Kako god da se zove naš protivnik, mi smo, momci, zaslužili ovo. Ovaj trofej (pokazuje prstom na fotografiju pehara). Mi smo, momci, rođeni da osvojimo ovaj trofej.

Gledajte ga dobro, ovo treba da bude naše. Kako god bude bilo, samo da damo sve od sebe. Kao što smo davali do sada. Danas mora pečat da bude! (udarac pesnicom o dlan). Danas je matura! (još jedan udarac o dlan pesnicom). Danas polažemo ispit, danas uzimamo diplomu! Idemo kući sa zlatom”, naglasio je Paunović a zatim nastavio:

[adsenseyu4]

“Sad hoću svi da ustanemo, momci. Hoću da se zagrlimo svi, kao što smo uradili prošli put, da se svi zagrlimo. I hoću sledeće, momci, ne treba sada da čitamo molitvu, niti bilo šta, sada hoću da se gledamo u oči. Svako Kome treba da žmuri, neka zažmuri. Neka misli zbog čega smo zaslužili ovo. Šta je svako od vas uradio u životu zbog čega je uradio ovo (pokazuje fotografiju trofeja). Šta je svako od nas i za koga hoće da osvoji ovo. Zagrlite se, da osetimo jedan drugoga. Minut ćemo jedan da odćutimo. Hoću da osetimo jedinstvo. Da svako svakoga pogleda u oči i da kaže jedan drugome da će to uraditi jedan za drugoga. Da će to uraditi za nas, za sve nas!”

Na 03.20 možete pogledati kako je Paunović motivisao najbolje fudbalere sveta.

(kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Da se naježiš: Evo kako je selektor motivisao Orliće pred finalni meč na Svetskom prvenstvu! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.