DEVOJKA JE PEŠAČILA 200 KM: Bosa se popela do mošti Svetog Vasilija i pala na kolena! Molila se za sve

hodočašće

Foto: Printscreen

Bobana Živković je prva devojka iz Čajniča koja je krenula na pokloničko putovanje do Ostroga – Gornjeg manastira i na tom putu je prepešačila 200 kilometara za šest dana.

Utabani putevi hodočasnika vodili su je kroz ostroške šume. Ova zemlja pamti krvave tabane hiljada vernika koji su po milost, tajnu i čudo Svetog Vasilija Ostroškog krenuli prečicama, od kojih nijedna nije kraća od tri kilometra.

[adsenseyu5]

Odvajkada se veruje da se na put do Gornjeg manastira ne valja krenuti kolima ili na životinji, nego peške, ponizno i skromno, sa osećajem da će sopstvenim pregalaštvom čovek otkinuti parče neba izbodeno crnogorskim kršem i doživeti isceljenje.

Bobana je išla do Manastira Ostrog sa još petnaest saputnika-hodočasnika, muškaraca i učinila je sve da istraje na svom putu.

“Kada sam stigla pod Ostrog od Donjeg manastira, prema dugogodišnjoj tradiciji, krenula sam bosa ka Gornjem manastiru. Fizička bol tada nestaje, a želja da se što pre stigne sve više raste”, kaže Bobana.

ČUO JE NEOBIČAN ZVUK SA TERASE: Kad je izašao da vidi odakle dolazi… ŠOK!

Ona ističe da je to bilo “duhovno putovanje, gde se oseća Božji duh i vera, te da se ovim putešestvijem ljudi smiruju”.

“Za vreme putovanja sabirala sam misli, razmišljala o svom životu, greškama, o bližnjima, molila se za njih. Kada sam stigla u Ostrog, sa strahom Božjim prilazila sam moštima sveca, iscjelitelja i spasitelja, primajući blagoslov duhovno se okrepljujući i osnažujući. Osećala sam se i uplašeno i svečano. Kulminacija sledi ispred ćivota Svetog Vasilija – epicentra nadzemaljskog“, navodi Bobana.

[adsenseyu1]

Svako ko je putovao do Manastira Ostrog, poslije poklonjenja moštima, vratio se nov i preporođen – priča Bobana Živković i pojašnjava da se „odlazi u atmosferi brige, a vraća radostan“.

“Božja odluka je da svaki namernik mora doživeti Manastir i pasti pred ćivot Svetog Vasilija“, kaže ona.
U „igri“ ostroških čudesa, tajni, isceljenja, vere i nevere, legende i istine – svi veruju samo u jedno – u energiju mesta gde počiva Sveti Vasilije Ostroški.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir.rs/Srna)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "DEVOJKA JE PEŠAČILA 200 KM: Bosa se popela do mošti Svetog Vasilija i pala na kolena! Molila se za sve"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.