Dino Rađa: Evo zašto su Srbi bolji od nas u košarci

Intervju

foto: telegraf.rs

Košarkaši Hrvatske su želeli da naprave iskorak na Evropskom prvenstvu, koje je odigrano u septembru, ali su doživeli krah u osmini finala.

Sa druge strane, Srbija je oslabljena došla do srebra, pa se mediji u komšijskoj zemlji pitaju šta je tajna uspeha “orlova”.

Na to pitanje je pokušao da odgovori i legendarni Dino Rađa, koji je potpuno otvoreno govorio o sunovratu hrvatske reprezentativne košarke. Podsetimo, “vatreni” još od 1995. godine ne znaju za medalju, dok naša selekcija gotovo redovno osvaja odličja na velikim takmičenjima.

Tamošnji mediji ne mogu da se načude toj činjenici, jer su i Srbija i Hrvatska potekle iz iste košarkaške škole.

[adsenseyu5]

– Kod njih su košarkaške legende poput Maljkovića, Ivkovića, Obradovića i sada Aleksandra Đorđevića nastavili da rade po uzoru na tu školu, dok je kod nas košarku preuzeo sudija i od nje napravio sopstveni biznis. I tako je bilo 20 godina. U Srbiji se drži do toga šta legende kažu, a moja generacija je sklonjena u stranu kada je pokušala nešto da promeni – rekao je Rađa za “Večernji list“.

Zbog toga je, tvrdi, reprezentacija urušena.

– Ne želim da govorim o Dinku Radiću, nije cilj da udaram po nekome ko je onemoćao, nego treba videti šta dalje, jer nam se sistem urušio do temelja.

Mi smo u situaciji kao da smo sada sleteli na Mesec i moramo da vidimo kako da sve izgradimo iz početka – otvoreno je istakao Rađa.

(Skandalozno.rs, Izvor: sport.blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Dino Rađa: Evo zašto su Srbi bolji od nas u košarci"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.