Dino Rađa otkrio zašto su Srbi bolji u košarci od Hrvata – VIDEO

Intervju

Dino Rađa – foto: telegraf.rs

Od momenta kada je postalo jasno da se košarkaši Hrvatske neće plasirati na Svetsko prvenstvo koje se od 31. avgusta do 15. septembra igra u Kini mediji u susednoj nam zemlji pitaju se u čemu je razlika i šta to Srbija ima, a Hrvatskoj nedostaje.

Odgovor na to pitanje pokušao je da da proslavljeni košarkaš Dino Rađa, koji je trenutno predsednik Srtučnog saveta Košarkaškog saveza Hrvatske.

– Oni (Srbi, prim. aut.) imaju kult košarke i definitivno imaju dobre trenere koji su ostali dosledni posle onog raspada sistema. Tu mislim na Ivkovića, Obradovića, Pešića, koji su stvorili neke nove klince. Oni su vodili Savez godinama, nije se događalo to što se događalo kod nas. Sve je na znatno višem nivou nego u Hrvatskoj. Šta je razlika? Jednom prilikom sam pričao sa Božom Maljkovićem, koji mi je rekao:

“Znaš u čemu je razlika između ‘naših i vaših’? Vaši kad naprave neuspeh, ništa se ne dogodi. Da se to dogodi u Srbiji, naši ne bi mogli da izađu na ulicu. Definitivno tu ima istine, samo možda ne toliko radikalno. Čini se da nas to toliko ne interesuje koliko u ljude u Srbiji. Kod nas su glavni sportovi fudbal i rukomet, dok su kod komšija to košarka i tenis – iskreno je poručio Dino Rađa za “Podcast Inkubator“.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dino Rađa otkrio zašto su Srbi bolji u košarci od Hrvata – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.