Đani je spasio život svom trogodišnjem sestriću koji je upao u bunar dubok 21 metar: Čak i vatrogasci su zanemeli

bunar

Foto: Pixabay.com

U jednom trenutku izronila je dečakova glava i ujak ga je vešto jednom rukom uhvatio i stavio u krilo, dok se leđima i nogama pridržavao za zidove bunara

Đani Dragutinović (41) živi u Francuskoj, a u Letičane kraj Bjelovara došao je pre mesec da poseti majku, sestru i sestrića, piše 24sata.hr. Ni na kraj pameti mu nije bilo da će morati da spasava život svog sestrića koji je nesrećnim slučajem upao u bunar.

[adsenseyu5]

– Čim sam čuo da se daska na bunaru uz tresak spustila, odmah sam znao da je sestrin sin (3) upao u bunar. Trenutak pre video sam ga pokraj bunara. Razmaknuo sam daske i bez razmišljanja sam počeo da se spuštam. Nisam smeo da skočim jer bih sigurno pao na sestrića i onda mu ne bi bilo spasa – kaže on.

Rukama i nogama se pridržavao za zidove bunara i sve vreme je gledao u vodu. Nije video sestrića, ali je bio siguran da se nalazi na dnu bunara. U jednom trenutku izronila je dečakova glava i ujak ga je vešto jednom rukom uhvatio i stavio u krilo, dok se leđima i nogama pridržavao za zidove bunara.

Grozničavo razmišljajući, gledao je prema otvoru bunara i razmišljao kako da dozove pomoć. Na sreću, ukućani su pozvali Hitnu pomoć, policiju i vatrogasce, koji su vrlo brzo stigli na mesto na kojem se čovek borio ne samo za svoj nego i za sestrićev život. Đani govori da su mu tog poslepodneva sekunde prolazile poput večnosti. Odahnuo je kad je na otvoru betonskog bunara ugledao vatrogasce.

– Vatrogasca su sajlom spustili na 15 metara dubine i u ruke je uzeo mališana, koji čitavo to vreme nije ispustio ni glasa. Potom su iz bunara izvukli i mene – govori Đani.

U BEOGRADU KAO IZ HIČKOKOVOG FILMA: Vrane kljucaju ljude u glavu!

Kad smo mu čestitali na poduhvatu, on je samo tiho rekao kako bi svako to učinio na njegovom mestu. Mališana su vozilom Hitne pomoći odvezli na pregled, na kojem se ustanovilo da nema nikakvih povreda.

– Sreća je da pri padu nije glavom udario o ivucu bunara jer teško da bi tad preživeo pad od 15 metara i uranjanje u vodu dubine šest metara – govori Đani, dok mu dečak sedi u krilu i veselo mlatara nogama.

Govori kako je na bunaru bila njegova igračka koju je želeo da dohvati i da su se daske razmaknule, piše 24sata.hr. Na pitanje da li sada ide do bunara, mališan je zastao i pogledao ujaka. Tek kad ga je ujak uhvatio za ruku, hrabro je pošao sa njim do mesta gde je umalo izgubio život.

Da se nešto slično više nikad ne dogodi, ukućani su na daske koje prekrivaju bunar natovarili gume i nekoliko betonskih kocki. Dramu u Letičanima na kućnom broju 55 potvrdila je i bjelovarska policija, dok su bjelovarski vatrogasci pohvalili Đanija i zahvalili mu.

Miloš TEODOSIĆ kupio zemlju na DIVČIBARAMA, evo šta pravi!

Retko se događa da se u bunaru nalazi dvoje ljudi. Svaka čast gospodinu Đaniju koji je tako pribrano reagovao. Mi koji se bavimo takvim poslovima zaista smo zadivljeni njegovim poduhvatom – kazao je Darko Despot, koji je bio na intervenciji spašavanja.

Dodao je da takve intervencije retko završavaju uspešno, te da je sreća što je Đani bio suv i nećaka grejao svojim telom, čime je sprečio da se mališan prehladi.

(Skandalozno.rs, Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Đani je spasio život svom trogodišnjem sestriću koji je upao u bunar dubok 21 metar: Čak i vatrogasci su zanemeli"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.