Dodik stigao u Soči, sutra s Putinom

Rusija

foto: Tanjug/Nemanja Jovanović, Tanjug/AP

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik doputovao je u Soči, gde će se sutra sastati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Uoči odlaska u Rusiju, Dodik je rekao da će to biti još jedna prilika da upozna predsednika Ruske Federacije sa aktuelnom političkom situacijom u BiH i na Balkanu, ali i da se još više unapredi odlična ekonomska saradnja. On je odbacio tvrdnje o ruskom uticaju na RS.

„Pokušaću u razgovoru da pridobijem pažnju Putina za pitanja koja su ovde važna, jer je očigledno da je izmišljena priča o malignom uticaju Rusije i služi za potrebe zemalja odakle dolaze finansijska sredstva“, rekao je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska ima informacije o svemu što se radi, prenosi RTRS.

Milorad DODIK otvoreno: Britanci dali 6.000.000 funti da me sruše sa vlasti!

„Međutim, odbacujem bilo kakvu mogućnost da postoji ruski uticaj. Ako postoji uticaj, onda je to uticaj zapadnih zemlja koje ovde pokušavaju da uruše Dejtonski sporazum. Nas koje branimo slovo Dejtona hoće da okrive za njegovo rušenje. Sve su učinili visoki predstavnici kao međunarodni kriminalci koji su 20 godina jurišali na prava srpskog naroda, i to ću preneti Putinu. Oni su oteli mnogo nadležnosti“, naveo je Dodik, preneo je Tanjug.

On je dodao da s ruskim predsednikom razgovara dva puta godišnje.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dodik stigao u Soči, sutra s Putinom"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.