Dragan Marković PALMA najavio velike planove za JAGODINU

Advertisement

Intervju

foto: Tanjug/Jaroslav pap

Jagodina će imati aerodrom i Vazduhoplovnu akademiju, a početkom novembra biće otvorena Fabrika aviona, kaže predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković.

– Danas je prestiž u svetu imati aerodrom.

Međutim, nije samo dovoljno imati aerodrom – to ćemo imati – obećavam za četiri godine i na naš aerodrom će moći da slete avioni do 90 putnika – rekao je Marković na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu.

[adsenseyu5]

– I da vam kažem jednu radosnu vest, od 5. do 10. novembra otvaramo fabriku aviona u Jagodini. Oprema se seli iz Kraljeva u Jagodinu i biće zaposleno 100 mladih radnika – rekao je Marković.

Naš plan je da za nekoliko godina ovde bude i Vazduhoplovna akademija da iz celog sveta dolaze ovde studenti na obuku da se obučavaju da voze avione.

[adsenseyu1]

Na taj način i grad će imati korist, tako što će ti budući piloti stanovati u Jagodini, a po pravilu su studenti iz bogatih porodica iz celog sveta, kaže on.

Kada je reč o Fabrici aviona, obezbedili smo njivu za izgradnju fabrike aviona, pored aerodroma, na Štipljanskom putu, a trenutno lokacija Fabrike za izgradnju aviona nalazi se u krugu bivšeg “Plavog ključa”.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Dragan Marković PALMA najavio velike planove za JAGODINU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.