DRAMA U NIŠU se nastavlja: “Svi ćemo da izginemo, ali ne damo da komšiju izbace na ulicu!” – VIDEO

Niš

Nemam posao od 2009., socijalni sam slučaj, žena mi je umrla, nemam gde da idem, neću na ulicu, uzalud je na pragu kuće u Pasi Poljani kod Niša jecao Venko Panajotov (60).

Izvršitelj u pratnji policije bio je jasan u nameri da mu zapleni kuću koja je bila prodata na licitaciji radi naplate duga za struju od 750.000 dinara. Uzalud se Venko pravdao da nije potpisao sporazum sa ED „Niš“, uzalud je upozoravao da ga niko nije obavestio o licitacijama za prodaju kuće…

Taman kada je stigao kamion za prevoz stvari, u Krajinskoj ulici okupilo više desetina meštana.

– Svi ćemo da izginemo, ali ne damo da komšiju izbace na ulicu. Ovo je nepravda, pustite čoveka – dobacivali su meštani izvršitelju i policiji.

Prvo su doterali trakor kojim su preprečili sokak, a kada su bili prinuđeni da ga uklone, počeli su da sedaju na ulicu. Posle dvočasovnog nadmudrivanja, doneta je odluka o odlaganju izvršenja jer je bilo jasno da se ne može sprovesti, a da se pohapsi pola sela.

[adsenseyu4]

– Taj dug je od pre 2000. godine. Sporazum o reprogramu sa ED potpisala je moja žena. Meni čak nije ni rekla da se potpisala mojim imenom. Umrla je prošle godine, zbog sahrane nisam imao novca da platim dve rate. Kada sam otišao u distribuciju rekli su da je sporazum raskinut, a slučaj predat izvršitelju – pričao je Panajotov na stepeništu kuće.

Kaže da je tek nedavno obavešten da su bile dve licitacije i da je kuća prodata radi namirenja duga.

Advokat Zoran Mitić tvrdi da izvršenje nije sprovedeno po zakonu.

[adsenseyu4]

– Vrednost kuće nije pravilno utvrđena, a izvršitelj nije obaveštavao dužnike o licitacijama. Potpis na sporazumu o dugu je sporan, zbog čega je pokrenut postupak – kaže Mitić.

Zaustavili policiju: Kuća prodata zbog starog duga za struju

 

Venkova ćerka Katarina kaže da nemaju gde ako budu izbačeni na ulicu.

– Sestra i ja smo završile za vaspitačice, ali nemamo posla. Zašto ne sačekaju da sud odluči. Ovo je sramota – kaže Katarina.

Meštani žele da pomognu

Da smo znali da će našem komšiji prodati kuću, sakupili bismo u selu pare da mu pomognemo. Pokrenućemo širu humanitarnu akciju da im se pomogne da otplate dug jer su to divni ljudi. Ta kuća sa placom vredi bar 40.000 evra – priča meštanin Miodrag Stanković.

(Blic, foto: B. Janačković)

Budite prvi sa komentarom na članku "DRAMA U NIŠU se nastavlja: “Svi ćemo da izginemo, ali ne damo da komšiju izbace na ulicu!” – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.