Duško VUJOŠEVIĆ žestoko odgovorio Miloradu DODIKU

Advertisement

Intervju

foto: Tanjug

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević odgovorio je predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji ga je “diskvalifikovao za ceo život”.

Dodik je zamerio Vujoševiću na tvrdnji da Srbiji pripada najveća krivica za rat na prostorima SFR Jugoslavije.

[adsenseyu5]

“Dao sam intervju nedeljniku ‘Vreme’. Stojim iza svake reči, ako je tačno prenesena. Nisam istoričar, ali kroz život prolazim otvorenih očiju”, počeo je priču Duško Vujošević u emisiji “Presing” na televiziji N1 i nastavio:

“Ne sviđa mi se što su u većem delu Evrope, pa i na ovim prostorima, ti desni nacionalizmi pobedili. Taj građanski rat, koji je najgori od svih, nije završen čišćenjem, već je zadržao predispozicije za nove ratove. Treba napraviti vakcine protiv sledećih ratova, a to ne vidim ovde”.

Vujošević je zatim razložio svoje mišljenje vezano za krivicu za, kako ga naziva, građanski rat.

“Za to što građanski rat nije izbegnut, a trebalo je, nešto veću odgovornost ima Srbija, zato što je kontrolisala vojsku i ima najviše stanovnika. Po toj gradaciji odmah iza ide Hrvatska”, rekao je Vujošević i slikovito opisao:

“Bio sam na utakmicama u ono vreme kad Jug skandira: ‘Slobo’, a Sever odgovara: ‘Slobodo”.

Iskusni trener smatra da Dodik nije ni pročitao taj intervju.

[adsenseyu1]

“Srpski telegraf, koji kontroliše vlast, piše ‘kakvo đubre od čoveka, proglasio Srbe za krivce”, podseća Vujošević i kaže:

“Mislim da on (prim.aut. Dodik) taj intervju nije ni pročitao, već je čitao spinovanje naslova. On je čovek prema kome sam imao određene emocije, a i on prema meni. Deluje mi da mu se nije sviđalo što sam došao u Bosnu. Još kada sam otišao iz Partizana njegov sin je davao neke izjave. On pokušava da me diskvalifikuje zbog onoga što mislim iako sam siguran da nije to pročitao, već ono što plasiraju mediji”.

Vujošević je priču oko Dodika zaključio rečima:

“Nemam nameru da se svađam s njim, jer više ne spada u red ljudi koji su mi dragi i do čijeg mišljenja mi je stalo. Želim mu sve najbolje i da do kraja života ostane na vlasti”.

Duško Vujošević je na kraju poentirao:

“Nije mi važno ko je Srbin, Hrvat, Albanac, Bosanac… Meni je važno ko je kakav čovek”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

[adsenseyu2]

3 komentara na "Duško VUJOŠEVIĆ žestoko odgovorio Miloradu DODIKU"

  1. U Crnoj Gori je spevana p(j)esma…”Slobodane, samo reci, lececemo kao meci”. I leteli ste, dokle je bilo ratnog plijena….Vujosevicu ne budali…..

  2. lECELI STYE KAO MECI I ZA tITA…PA I ZA nATO….SVE DOKLE BUDE BILO RATNOG PLIJENA……JA TEBI TAKO, A TI KAKO OSH

  3. Ne Srbija i srpski narod nije kriva za rat kriv je onaj ko je bio na vlast u Srbiji Slobodan i njegova banda ali ni Slobodan nije Srbin,tacno mogo je rat da se izbegne u to sam sigurno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.