Evo koji masoni su vladali Srbijom!

Vladar Srbije

Kada čujemo reč “mason” prva asocijacija koju imamo je, da se radi o nečemu mističnom, tajnom, nedostupnom…

Nekada, pre dvadesetak godina, možda je to i bilo tako, ali danas masoni imaju svoje sajtove, sve je jasno, ko su, šta su, koja je njihova misija, makar je to tako na prvi pogled.

Srbi i dalje veruju da masoni imaju uticaj na raznorazne, pre svih političke događaje, na promene u svetskom poretku, političkom i ekonomskom pre svih. Što potvrđuje i učešće političara u ovim grupama, jer kada pogledamo imena državnika, funkcionera o kojima se šuška da pripadaju masonskoj grupi, nisu oni pristupili toj loži tek tako.

Vratićemo se u daleku prošlost, jer nisu samo ovi moderni političari potencijalni masoni, već su to bili i neki davnašnji vladari. Jedan od njih bio je knez Mihailo Obrenović.

On je iniciran u masoneriju u Nemačkoj, kada je imao 26 godina. Mihailo je od svih članova dinastije, imao najbolje razvijene veze sa tajnim društvima širom Evrope, a s obzirom da ga je interesovala i ezoterija, odnosno mistika, ne čudi što se Mihailo priključio masonskoj loži.

[adsenseyu1]

U modernijoj političkoj srpskoj istoriji, pominju se neka zanimljiva imena, političara koji su i masoni ili su bili u toj organizaciji.

Ranije su mediji pisali da su bivši ministri Goran Svilanović, Vuk Drašković i Dušan Mihajlović bili članovi masonskih loža, ali da su ih napustili. Predsednik SPO Vuk Drašković, 1999. godine je, navodno, u Grčkoj primljen u Savez slobodnih zidara. Nekadašnji ministar vera Vojislav Milovanović prema tim natpisima beogradskih medija bio je u Velikoj regularnoj loži Jugoslavije.

U grupu “slobodnih zidara”, taj naziv je upotrebio vođa radikala Vojislav Šešelj bili su navodno, prema tvrdnjama lidera radikala: Slobodan Vuksanović, Dragoljub Mićunović, ali i Branislav Lečić (nekadašnji ministar kulture).
Ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić, takođe je, kako tvrde teoretičari zavera bio u nekim organizacijama ovog tipa, ali na srednjem nivou, a kako kažu “stručnjaci”, nije shvatio njihov karakter i sopstvenu poziciju u njima, pa ih je napustio.

O saradnji masona sa političarima, i obrnuto, se ne priča puno, ali poznato je da na skupovima masona, kako onim zvaničnim, tako i onim nezvaničnim, svoje mesto i pozivnicu imaju i pojedini političari.

Ništa to ne treba da čudi, jer sve je stvar prestiža, ali i marketinga ako je pedigre dobar.

(večernje novosti)

[adsenseyu1]

1 komentar na "Evo koji masoni su vladali Srbijom!"

  1. ДРАГАНешковић | 3. avgusta 2015. u 21:38 | Odgovori

    Зашто у паст тенсу, “који су били”, реалистичније би била информација кад би знали ко данас од масона је у власти Србије или још стварније који су сви до реда Масони а у политици су били они опозиција илио власт. То би нам решило безброј двоумљења, колебања и размишљања ко је слободан у својем избору за јавни рад. позз. ДРАГАН

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.