Evo šta je britanski “Telegraf” napisao o Beogradu!

Ilustracija

foto: pixabay

Dan državnosti Srbije idealan je trenutak da posetite njenu prestonicu Beograd iz nebrojeno mnogo razloga – savetuje britanski “Telegraf” koji ne štedi reči hvale o našem glavnom gradu.

S obzirom na to da je Srbija zemlja koja se trenutno nalazi u procesu evrointegracija i još koristi domaću valutu dinar, britanska funta vredeće mnogo više.

Ulaz u gradske znamenitosti ili karta za gradski prevoz koštaće vas manje od 5 funti, dok će i troškovi za hranu i piće biti više nego skromni.

[adsenseyu5]

Beograd prati reputacija grada u kojem žurke traju tokom cele godine, a čiji noćni život obuhvata sve vrste muzike, od džeza, preko romskog folka do tehna.

Korene vuče od andergraund klubova 90-tih godina, podseća britanski “Telegraf”.

Tokom letnjih meseci, provod se seli na reke Dunav i Savu, gde veliki broj splavova nudi raznovrsne ponude noćnog života.

Beograd je smeštne na ušću reka Dunav i Sava, a zahvaljujući takvom položaju obiluje vidikovcima.

Najatraktivnija je “podela” na Stari i Novi Beograd, koji definiše posleratna arhitektura.

Hram Svetog Save je jedna od najvećih religioznih građevina na celom svetu, piše list.

Konstrukcija je toliko impozantna da, iako je gradnja počela još 1935. godine, još traje dekoracija enterijera mozaicima.

Ćevapi, tradicionalno balkansko jelo od mešanog mesa na roštilju, najčešće servirano sa seckanim lukom i kajmakom, je nešto što sasvim sigurno vredi probati.

[adsenseyu1]

Ostaci Kalemegdana, tvrđave sagrađene kako bi odbranila grad pod naletima Otomanskog casrtva, pružaju prelep pogled na Savu i Dunav.

Ovo je najpoznatiji gradski park odakle se možete diviti vidiku, napominje list, ističući da i je okolina tvrđave impresivna, pogotovo vojni muzej i Zoološki vrt.

Železnička linija Beograd-Bar, koja spaja prestonicu Srbije sa najvećom crnogorskom lukom, provešće vas kroz nezaboravne puteve brdima, planinama i jezerima.

Karte su jeftine i dostupne, ukazuje Telegraf.

Obavezno izvdvojte vreme da obiđete mauzolej Josipa Broza Tita, tzv. “Kuću cveća” podignutu u čast jugoslovenskog komunističkog lidera, u kojoj su sačuvani i brojni pokloni i buketi koje ostavljaju građani koji ga i dalje poštuju.

(Skandalozno.rs, kurir.rs, Izvor: telegraph.co.uk)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo šta je britanski “Telegraf” napisao o Beogradu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.