Faruk HADŽIBEGIĆ: Da sam pogodio PENAL na Svetskom prvenstvu, ne bi bilo RATA u JUGOSLAVIJI! – VIDEO

Da sam pogodio penal...

foto: printscreen

Reprezentativac nekadašnje SFR Jugoslavije Faruk Hadžibegić veruje da rata na ovim prostorima ne bi bilo da je pogodio penal na Svetskom prvenstvu 1990, kao i da je nekada voleo Radovana Karadžića, a da ga sada mrzi.

Hadžibegić je bio član reprezentacije Jugoslavije na Mundijalu u Italiji, sa koga su “plavi” ispali u četvrtfinalu od Argentine posle penala. Sa “bele tačke” neprecizni su bili Dragan Stojković, Branko Brnović i u poslednjoj seriji upravo Hadžibegić.

[adsenseyu5]

Ovaj Sarajlija se prisetio te utakmice u razgovoru za francuski “20minutes“.

“Da sam dao gol, uveren sam da bismo prošli u polufinale”, kaže Hadžibegić, koji je imao priliku da produži penal seriju, ali mu je argentinski golman Goikoečea zaustavio udarac.

Sadašnji trener francuskog Valensijena smatra da bi trijumf u tom meču promenio istoriju.

“Nije pretenciozno, ali verujem da kasnije ne bi došlo do rata da smo pobedili”.

Hadžibegić je tu temu razložio:

“Kada vidimo šta se danas događa u svetu, jasno je da se ništa nije naučilo iz istorije i da se nije naučila lekcija iz bivše Jugoslavije. To je dokaz da političari žele rat, a ne narod”.

Pre početka rata na teritoriji SFRJ, Hadžibegić je bio u sjajnim odnosima sa Radovanom Karadžićem.

[adsenseyu1]

“On je bio psiholog u FK Sarajevo, gde sam ja počeo karijeru. Osam godina je proveo s nama. Poznajem ga dobro, provodili smo večeri sa njim. Bio je dobar momak, sa kojim smo o svemu razgovarali. Nikad nismo mogli ni da zamislimo šta će biti kasnije. Bio sam iznenađen i šokiran. Danas ga mrzim. Iako u mojoj religiji mržnja nije moguća, ovo je jednostavno drugačije.

Ne mogu da mu oprostim sve one koji su ubijeni”, rekao je Faruk Hadžibegić.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Faruk HADŽIBEGIĆ: Da sam pogodio PENAL na Svetskom prvenstvu, ne bi bilo RATA u JUGOSLAVIJI! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.