General Stojanović: Brisel traži od Srbije da napravi centar za 400.000 izbeglica iz Iraka i Sirije?!

Odbor za bezbednost

EU želi da od Srbije napravi veliki azil, a prema rečima predsednika skupštinskog Odbora za bezbednost generala Momira Stojanovića u toku je razmatranje plana da se u Srbiji formira veliki centar za čak 400.000 migranata iz Sirije i Iraka!

General Stojanović apeluje da Srbija nipošto ne sme da dozvoli osnivanje ovog centra jer bi to bilo, kako tvrdi, ogroman bezbednosni rizik.

– Ukoliko samo petina ostane, to bi bio veliki ekonomski, ali i bezbednosni rizik jer u tako velikoj populaciji mora da postoje i sledbenici radikalnog islama – upozorava Stojanović.

Preševo

On kaže da još uvek nema formalnog zahteva iz EU za formiranje ovog centra, ali dase o tome u Briselu najzbiljnije razmišlja.

Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da Srbija ispunjava sve zakonske obaveze prema migrantima, ali da nije u obavezi da na svojoj teritoriji na silu zadržava ljude koji ne žele da budu u Srbiji.

– Takav zahtev ne postoji niti bi bilo ko mogao da ga postavi. Ne gradimo niti ćemo graditi takav centar – tvrdi Vulin.

(telegraf.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

4 komentara na "General Stojanović: Brisel traži od Srbije da napravi centar za 400.000 izbeglica iz Iraka i Sirije?!"

  1. moze, napraviti paralelnu ogradu na granici sa madjarskom i smestiti ih tu izmedju zice, pa da vidimo da li ce nazad odakle su dosli ili u EU

  2. sve ih u Hrvatsku oni su Evropa!!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.