Hašim Tači: Angela Merkel i Emanuel Makron nisu tražili od Vučića da prizna Kosovo

Tači

Tači i Vučić – foto: printscreen/YouTube

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači izjavio je da berlinski skup nije doneo nijednu novu ideju, a da organizatori skupa Angela Merkel i Emanuel Makron nisu uputili poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za priznavanje Kosova.

“Neki su mislili da sve može da se desi i da se tako završi. Ali nije u stvari tako. Ja nisam video takav poziv za priznavanje Kosova ni od Merkelove ni od Makrona, upućeno predsedniku Srbije Vučiću, ali nisam video ni spremnost u isto vreme da pet drugih zemalja EU priznaju Kosovo. Nisam slučajno rekao da nije otvorena nijedna nova ideja”, rekao je Tači na konferenciji za medije u Prištini, drugoj po redu za manje od 24 sata po povratku iz Berlina.

Ponovio je da dijalog Beograda i Prištine može da bude nastavljen bez uslovljavanja, da nema ništa od Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima, prenosi RTS.

Kritikovao je ulogu međunarodnih činilaca, jer, prema njegovim rečima, nisu pokazali jedinstvo i jedinstvenu podršku u konačnom sporazumu sa Beogradom.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Hašim Tači: Angela Merkel i Emanuel Makron nisu tražili od Vučića da prizna Kosovo"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.