Haški tribunal još nije ukinuo zabranu putovanja: ŠEŠELJ nije dobio pasoš

Presuda

foto: Fejsbuk SRS

Lider SRS Vojislav Šešelj nije dobio juče putnu ispravu kao što je očekivao jer Haški tribunal još nije skinuo zabranu da može da putuje, a tek po tom nalogu MUP Srbije biće dozvoljeno da mu izda dokument.

Međutim, da bi mogao da putuje u BiH, na Kosovo i Metohiju i u Crnu Goru, potrebna mu je lična karta, ali trenutno ni sa njom ne može da ide na ove destinacije.

– Nisu još doneli rešenje za ličnu kartu.

Kad sam izvadio ličnu kartu po povratku iz Haga, MUP mi je izdao rešenje kojim se zabranjuje da mi lična karta važi kao putna isprava – odgovara Šešelj i dodaje da ne zna kada može da očekuje da će Haški tribunal skinuti zabranu sa pasoša.

Na pitanje kako će sada da putuje u Zagreb, kaže:

– Ne znam, moraću bez pasoša – odgovara zagonetno.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je da će Ministarstvo bezbednosti BiH utvrditi da li je Šešelj državljanin BiH jer u tom slučaju ima pravo da uđe u zemlju.

U suprotnom, odluka o zabrani ulaska je na snazi još od 1998, a doneo ju je tadašnji visoki predstavnik Karlos Vestendorpa.

Lider radikala predao je pre tri dana dokumenta u MUP Zemun da bi mu bila izdata nova putna isprava, a prva država koju je hteo da poseti je Hrvatska, iako su mu tamošnje vlasti zabranile ulazak na 20 godina.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao je juče da će uložiti žalbu na prvostepenu presudu Šešelju.

(Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Haški tribunal još nije ukinuo zabranu putovanja: ŠEŠELJ nije dobio pasoš"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.