Hrvatski mediji: Predsednik Srbije Vučić izdominirao u Zagrebu

Advertisement

Susret

Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić – foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Hrvatski portal Index.hr ocenjuje da je srpski predsednik Aleksandar Vučić “izdominirao” tokom posete Zagrebu, te da je vrhunac dostignut u završnici posete, u dvorani Lisinski, gde je Vučić uzviknuo gromko: “Živelo prijateljstvo Hrvatske i Srbije, živeo srpski narod”.

Predsednik Vučić je još jednom potvrdio kako je izdominirao hrvatsku političku scenu u njihovoj zemlji, pre svega predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja ga je pozvala.

Advertisement

Portal tvrdi da je svoju dvodnevnu posetu Hrvatskoj Vučić pretvorio u napet show: “Nova era u odnosima Hrvatske i Srbije, očito podstaknuta pritiscima spolja, započela je time da se svi pitaju hoće li se Vučić ispričati, treba li se ispričati, je li trebao biti pozvan, što će reći ako ga neko pita za izvinjenje, što će reći o ratnoj odšteti itd. Vučić, Vučić, Vučić – zaglušujuće je odzvanjalo hrvatskom javnom scenom bez prestanka 48 sati”, navodi portal.

Predsednica Hrvatske: Vučić s kojim sam ja razgovarala je evropski Vučić, apsolutno i definitivno!

Konstatuju da je predsednik Srbije je “teatralno” pred novinare doneo i neke stare dokumente iz Dvora na Uni kao izraz dobre volje, šeretski dodavši:

”Imamo mi još toga.” Niko ga, dodaju, nije pitao – zašto onda nije doneo sve.

Zbog Vučića je i vlada Andreja Plenkovića odlučila nakratko suspendovati pravo građana na proteste na Markovom trgu, na koji nije puštena šačica ekstremista koji su sat vremena glumili najavljeno događanje naroda u režiji ekstremne desnice na Trgu bana Jelačića, piše dalje Index.

Predsednik Srbije je suvereno reagovao i na uličarsko dobacivanje Mostovog saborskog zastupnika Mire Bulja, koje se dogodilo dok je prelazio s jedne na drugu stranu Markova trga.

Portal podseća da je Vučić godine svoje političke karijere proveo u opoziciji, te da je naučio na rovovski politički rad i važnosti upečatljive retorike, za razliku od frazeologa s hrvatske politike scene, koji zvuče kao čitana saopštenja briselske birokratije i koji u svojoj celoj političkoj karijeri nisu održali nijedan vatren i pamtljiv govor.

Advertisement

Vučićev najveći uspeh ipak je, piše Index, to što je uspeo da iz korena promeni politiku hrvatske predsednice prema hrvatskim Srbima.

“Kolinda se pojavila na skupu SNV, iako je prethodno demonstrativno tri godine izbegavala njihov famozni božićni prijem, te je održala govor u kojem im je poručila da je Hrvatska njihova domovina”, piše Index, koji smatra da je ona to trebalo da kaže kada je postala predsednica “Kolinda nije bila zainteresovana da bude predsednica svih hrvatskih građana sve dok je Vučić nije na to naterao”, konstatuje portal.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/ Tanjug/ index.hr)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Hrvatski mediji: Predsednik Srbije Vučić izdominirao u Zagrebu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.