Hrvatski premijer Plenković: Šaljemo Srbima poruku mira, ali mora se čuti i istina o velikosrpskoj agresiji!

Intervju

Andrej Plenković – foto: AFP

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Kninu da danas, 23 godine posle vojno-policijske operacije “Oluja”, Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, saradnje i mira, ali da Hrvatska želi i istinu o velikosrpskoj agresiji.

“Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dve godine Srbiji u kojima želimo saradnju i mir, ali želimo i istinu. Za sve nas je nesumnjivo da je veliku agresiju izvršio Slobodan Milošević i velikosrpski režim na hrvatskoj teritoriji. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro oseća i radimo na tome stalno, stoga šaljemo poruke istine, saradnje i mira”, izjavio je hrvatski premijer.

Jelena je preživela užas Oluje: Nema zvuka glasnijeg od krika umirućeg čoveka

Razgovor je inače vođen ispred kninske tvrđave gde se večeras održava prijem za ratne komandante iz hrvatskog Domovinskog rata.

“Došli smo u Knin da odamo počast. Oluja je najveća vojna pobeda u istoriji Hrvatske, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske”, rekao je Plenković, posebno istakavši ulogu hrvatskih generala Mladena Markača i Ante Gotovine koji su večeras odlikovani najvećim hrvatskim odlikovanjima.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Hrvatski premijer Plenković: Šaljemo Srbima poruku mira, ali mora se čuti i istina o velikosrpskoj agresiji!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.