Hrvatski premijer poručio Srbiji: Nismo isti, nismo bili, nećemo ni biti!

Intervju

Andrej Plenković – foto: AFP

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarišući izjavu Ivice Dačića rekao je da reč rat nije dobro koristiti na bilo koji način – diplomatski ili drugi.

Osim toga, Plenković je Srbiji poručio da, kako je rekao, “nismo isti u ovoj priči, nismo ni bili i nećemo ni biti u budućnosti”.

Plenković je tim rečima komentarisao izjavu srpskog šefa diplomatije, Ivice Dačića, da “ako Hrvatska želi diplomatski rat, dobiće diplomatski rat”, ocenivši da “to nije retorika koju treba koristiti”.

“Korišćenje reči rat, bilo da je diplomatski ili drugi, nije dobar”. Niko iz Hrvatske nije davao izjave kao što je davao (srpski ministar odbrane Aleksandar) Vulin”, rekao je Plenković, a prenose mediji.

Hrvatski premijer kaže i da niko iz Sabora nije oskrnavio srpsku zastavu i tvrdi da to “nije ni moguće”.

“Varijanta da smo jednaki ne stoji. Nismo u ovoj priči isti, nismo bili ni 90-ih, a nećemo biti ni u budućnosti”, kazao je Plenković i dodao da je Hrvatska “svoje poteze jasno povukla”.

Plenković je, nakon slavljeničkog obeležavanja vojno-policijske akcije Bljesak u Okučanima, u kojoj je pre 23 godine iz zapadne Slavonije proterano više hiljada Srba, a gotovo 1.000 ubijeno ili nestalo, rekao da sa predsednicom Hrvatske još nije razgovarao o recipročnim merama prema Srbiji, nakon što je Beograd potpredsednika vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića, proglasio nepoželjnim.

“Kada smo mi kao vlada koristili odnose sa Srbijom kao argument u unutrašnje-političkom prepucavanju”, zapitao je Plenković, uz opasku upućenu novinarima da se “toga ne mogu setiti”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Hrvatski premijer poručio Srbiji: Nismo isti, nismo bili, nećemo ni biti!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.