Ismet HAMITI: Obmanjuju nas, pozivni broj za KOSOVO je geografski, Srbija ga daje svojoj južnoj pokrajini, kao geografskoj oblasti

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Dogovorom o telekomunikacijama ruše se temelji Kosova i zato građani nikako ne smeju da dozvole njegovo sprovođenje, izjavio je kosovski stručnjak za pitanje telekomunikacija Ismet Hamiti.

Hamiti je rekao da je država Srbija vlasnik pozivnog broja za geografsku oblast koji će biti dodeljen Kosovu, i da sve druge interpretacije političara u Prištini za cilj imaju zataškavanje činjenice da se dogovorom o telekomunikacijama srpskom Telekomu otvaraju vrata za legalno poslovanje na Kosovu.

[adsenseyu5]

„Da bi dobilo svoj pozivni broj, Kosovo treba da pristupi ITU, kao što to nalaže Statut ITU i kao što je učinila i svaka država na ovoj planeti, što nadležni organi Kosova nikada nisu učinili. Umesto toga, oni su izabrali ovu akrobaciju preko EU, kako bi sakrili da su se složili o proširenju srpskog Telekoma na Kosovu i o tome da Telekom Kosova postane deo srpskog telekomunikacionog sistema“, rekao je Hamiti za prištinski list “Kohaditore”.

Prema njegovim rečima, neistina je da je Kosovu dodeljen “državni pozivni broj“, već kod koji Srbija daje Kosovu kao svojoj južnoj pokrajini.

„Pozivni broj je geografski, Srbija ga daje svojoj južnoj pokrajini Kosovu, kao geografskoj oblasti. Činjenica da je u ITU registrovan kosovski regulatorni organ RAEPK kao administrator ne menja ovu istinu. U stvari, ovo služi samo za obmanjivanje javnosti na Kosovu kako je ITU navodno dodelio Kosovu državni pozivni broj“, rekao je Hamiti.

[adsenseyu1]

Srbija, kako je ocenio, u budućnosti može da registruje koga hoće kao administratora ovog pozivnog broja, na primer Zajednicu srpskih opština.

Zato dogovor o sprovođenju sporazuma o telekomunikacijama, prema njegovim rečima, u potpunosti je u službi interesa Srbije.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ismet HAMITI: Obmanjuju nas, pozivni broj za KOSOVO je geografski, Srbija ga daje svojoj južnoj pokrajini, kao geografskoj oblasti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.