Ispovest: Tražio sam platu, a gazdin batinaš mi je slomio ruku!

Slomili mu ruku

Radio sam za gazdu dvadeset sati dnevno, a kad sam mu zatražio da mi plati prekovremeni rad, njegov batinaš mi je slomio ruku, tvrdi Nišlija Ivan Ljubisavljević, bivši vozač u pekari „Denčić plus“.

On ističe da strahuje za život jer je napad, uprkos upozorenju bivšeg poslodavca i njegovih prijatelja, prijavio policiji, pa od 11. avgusta, otkako je pretučen, iz kuće izlazi samo kad ide kod lekara. Brutalno prebijanje, tokom kojeg mu je slomljena ruka, dogodilo se u kafani u kojoj je Ljubisavljević zakazao sastanak s gazdom Slobodanom Denčićem radi dogovora o isplati 120.000 dinara, koliko mu je, prema njegovim tvrdnjama, bivši poslodavac ostao dužan.

– Prevozio sam hleb, brašno, drva… Vozio sam bez prestanka poslednjih pet meseci i bilo je dogovoreno da mi se to plati. Te večeri smo se našli u kafani, a ubrzo su se pojavila dvojica koja su se predstavila kao njegovi prijatelji i sela za susedni sto – počinje priču Ljubisavljević.

Kako navodi, kad je od gazde zatražio pare i zapretio da će ga prijaviti inspekciji i policiji, dvojica Denčićevih prijatelja su došla za njihov sto.

[adsenseyu1]

– Kazali su mi da će mi polomiti ruke i noge, silovati suprugu, pobiti pleme i seme, da ću dobiti metak, da će me iseckati na parčiće, a zatim mojim mesom nahraniti pse. Bio sam prestrašen. Sve to je trajalo i trajalo. Onda je jedan od njih, koga znam kao Siku, počeo da me ubada viljuškom. Rekao mi je da će me, ako probam da odem, izbosti nožem – opisuje svoje muke Ljubisavljević.

Međutim, najgore za Ljubisavljevića tek je usledilo.

– U jednom trenutku taj drugi batinaš, koji se predstavio kao Čolja, bacio mi je čašu vina u lice, gazda me uhvatio za desnu ruku da ne mogu da mrdnem, a Sika me uhvatio za prste. Čujem lomljavu, pucanje, odmah sam znao da mi je ruka slomljena. Na kraju me je gazda odvezao kući i opet mi zapretio da nikom ništa ne pričam – kaže očajni čovek i nastavlja:

Dokaz... Lekarski nalaz o povredamaDokaz… Lekarski nalaz o povredama

Policija: Istražujemo

– Lekar je utvrdio da su mi polomljena dva prsta leve ruke, te da mi je palac iščašen, što se smatra teškom telesnom povredom, pa sam o svemu obavestio policiju. Očekujem da oni koji su mi ovo uradili budu kažnjeni – naglašava Ljubisavljević.

Niška policija potvrdila je da je u toku rad na slučaju te da će protiv odgovornih za Ljubisavljevićevo povređivanje biti podnete krivične prijave.

Negira krivicu
DENČIĆ: NISAM GA NI PIPNUO

Ljubisavljević gazda potvrđuje da se s bivšim radnikom raspravljao, ali tvrdi da ne zna ko ga je povredio.
– Ništa mu ne dugujem, raspravljali smo se o drugim stvarima. Bila su s nama i ta dvojica momaka koje on pominje, ali ja nisam video da ga je neko od njih povredio.

Tačno je jedino da sam ga odvezao kući – tvrdi Slobodan Denčić.

(kurir)

[adsenseyu1]

4 komentara na "Ispovest: Tražio sam platu, a gazdin batinaš mi je slomio ruku!"

  1. Jadna ste vi zemlja gde vam radnici dobijaju batine umesto plate,gde vam je nepravda draza od pravde I vi hocete u Evropu,nije ni cudo sto vas ta ista ustvari I nece takvi kakvi jeste!!!!

  2. PRETUKAO GA ONDA SE ZAJENDO VOZILI KUĆI?????

  3. Iz ličnog iskustva znam šta će da ti bude:sada će još MUP Sbije da ti podnese krivičnu prijavu kao da si ti njemu pretio ili tako nešto!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.