Italijanski mediji tvrde: Srpska reprezentativka u odbojci pala na DOPING TESTU!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Ana Antonijević, tehničar ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, kako piše italijanski portal volleyball.it, pala na antidoping kontroli za vreme finalnog turnira Gran prija koji je od 6. do 11. avgusta odigran u kineskom Nanđingu.

foto: printscreen

Antonijevićeva je, navodno, bila pozitivna na supstancu klenbuterol, a na istu supstancu bila je pozitivna i primač Italije Mirijam Silja koja je suspendovana, dok se ovaj slučaj ne okonča.

[adsenseyu5]

foto: printscreen

Ako je ova pretpostavka tačna, onda bi uzrok svega ovoga bilo kontaminirano meso. Svetska antidoping agencija je upozorila sve sportiste i federacije da kada idu u Kinu i Meksiko vode računa o ishrani.

Kontaminirana hrana, znači ona u kojoj se nalaze razni biološki, hemijski ili čak radioaktivni sastojci, svima predstavlja problem. Ali profesionalne sportiste ona čak može koštati njihove karijere ili učestvovanja na takmičenjima budući da se u njoj često nalaze i oni sastojci koji su već odavno uvršteni na razne spiskove zabranjenih sredstava kojima se postiže bolja fizička spremnost.

[adsenseyu5]

Još se pamti SP do 17 godina 2011. u Meksiku, kada je sto fudbalera palo na klenbuterolu. FIFA je tada igrače oslobodila krivice, jer je utvrđeno da su bili žrtve zdravstvenog problema koji postoji u Meksiku. Međutim, bilo je i suprotnih primera, a jedan od najpoznatijih je slučaj slavnog bicikliste Alberta Kontadora, koji je zbog klenbuterola dobio dvogodišnju suspenziju, a i oduzeta mu je titula pobednika Tur de Fransa. Španac je tvrdio da je jeo meso u kojem je bila ta supstanca, ali to nisu prihvatili ni VADA, ni CAS (Međunarodni sud za sportsku arbitražu), jer nije bilo dokaza.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Italijanski mediji tvrde: Srpska reprezentativka u odbojci pala na DOPING TESTU!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.