Ivica DAČIĆ: Albanci planiraju da zauzmu neku od srpskih ambasada u Evropi ili SAD!

Intervju

foto: B92, Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upozorio je danas da se, prema bezbednosnim informacijama, u albanskoj dijaspori planira zauzimanje nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahteva za suđenje Haradinaju.

– To pokazuje na šta su sve albanski političari spremni – pa čak i na terorizam – ocenio je šef srpske diplomatije.

[adsenseyu5]

Prema njegovim rečima, izjava albanskog ministra inostranih poslova Ditmira Bušatija pokazuje da je suština albanske politike da su zločini protiv Srba dozvoljeni i da je dijalog samo u cilju daljeg afirmisanja kosovske nezavisnosti.

– To je uvreda za sve žrtve OVK-a, zbog čijih zločina je nedavno osnovan i Specijalni sud – rekao je Dačić.

Srbija, istakao je, jeste za konstruktivni dijalog, ali se ne plaši i ne dozvoljava da je niko uslovljava i ponižava.

– Uvrede na račun Aleksandra Vučića, zbog stava o Haradinaju, pokazuju koliko Albaniji nije stalo do dobrih odnosa sa Srbijom. Ako Vučić, kako kaže Bušati, živi u prošlosti, u kakvom li tamnom vilajetu žive albanski političari u Albaniji i na Kosovu – upitao je Dačić.

[adsenseyu1]

Zato su, kako navodi, rešili da daju nalog albanskoj emigraciji da demonstrira ispred naših i francuskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu, kao što su danas učinili u Njujorku.

– Isto tako, u posedu smo bezbednosnih informacija da se u albanskoj dijaspori planira da se zauzimanjem nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi, Srbija prinudi da odustane od zahteva za suđenje Haradinaju – rekao je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

– Srbija upozorava sve zemlje da su odgovorne za bezbednost naših DKP-ova, a albanskim političarima skreće pažnju da se ne igraju vatrom i da će Srbija zaštititi svoje interese.

A Srbija neće odustati od gonjenja Haradinaja niti bilo koga ko je počinio zločine protiv srpskog naroda. I srpski narod, kao i svaki drugi, zaslužuje pravdu – zaključio je Dačić.

[adsenseyu1]

Ministar spoljnih poslova Albanije saopštio je danas da bi, posle hapšenja Ramuša Haradinaja, trebalo preispitati dijalog između Prištine i Beograda.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ivica DAČIĆ: Albanci planiraju da zauzmu neku od srpskih ambasada u Evropi ili SAD!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.