Ivica Dačić: Četnici su naneli mnogo zla mojoj porodici i celoj Srbiji!

Intervju

Naravno da sam onako oštro reagovao na odluku suda. To jeste sramna odluka. Da se razumemo, ne mešam se u rad institucija, ali imam pravo da iznesem svoj stav.

I priznajem, odluka mi je vrlo teško pala i iz ličnih razloga. Četnici su u Drugom svetskom ratu zaklali mog ujaka, maminog brata – kaže Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i lider SPS.

Pre dva dana, kad je saopštena odluka da je Viši sud u Beogradu rehabilitovao đenerala Dragoljuba Dražu Mihailovića, političari su izneli svoje viđenje o ovoj odluci, ali je Dačić bio najoštriji. Kako kaže, nije mogao drugačije da reaguje zbog ove porodične tragedije.

– Četnici i okupator su mojoj porodici i celoj Srbiji naneli mnogo zla. To su stvari koje se ne zaboravljaju. Zato smatram da je odluka o rehabilitaciji potpuno skandalozna – kaže Dačić.

Zbog ove porodične tragedije, ali i zla koje su četnički pokret, okupatori i oni koji su sarađivali sa njima naneli građanima Srbije je, kako kaže, skinuo je Nedićevu sliku kad je ušao u kabinet Mirka Cvetkovića, bivšeg premijera.

– Čim sam ušao u kabinet Mirka Cvetkovića, skinuo sam Nedićevu sliku sa zida na kojem su bile zakačene slike bivših premijera. Nekome ko je sarađivao s Nemcima, učestvovao u gnusnim zločinima nije tu mesto – priča Dačić.

Podsetimo, čim je sud saopštio odluku o rehabilitaciji Dačić je oštro reagovao.

– Ovo samo produbljuje podele – rekao je između ostalog Ivica Dačić.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

4 komentara na "Ivica Dačić: Četnici su naneli mnogo zla mojoj porodici i celoj Srbiji!"

  1. a kad je to Draza mogao tebi i tvojoj porodici da nanese veliko zlo kad je tvoja porodica iz Hrvatske!!! A tamo Draza nije u ta gofna zalazio!!!

  2. Koliko si ti naneo zla, j..o je ti kad te takvog rodi.

  3. Koliki je komunizam i takvi kao ti ubili milone ljud,ali oni nisu tvoj ujak,Pod komunistickom parolom da se Abortus stavi izvan zakona je naj veci zlocin pokolenja.Sto ne iznesete koliko je ta vasa komunisticka banda sa titom na celu pobili Srba na Golom otoku iJasenovac koji nije hteo osloboditi na pocetku vec na kraju rata.Tamo nije bio tvoj ujak,zato si ti ostao da delis Srpsku teritoriju kao i onaj tvoj tito.Sto ne odes u Novi Pazar pa onog Srbokoljaca koga slave ne uklones i zabranis da gaproglasavaju za junaka.Za to i za hiljadu Dzamija imaju novac a za razvoj traze pare od drzave kao i siptari ,da nabave oruzje pa juris na Srbiju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.