Ivica Dačić: Nije mi jasno šta će crnogorski oficir ispod natpisa “za dom spremni”

Intervju

Ivica Dačić – foto: Reuters

Predsedniku Srbije danas se iz Zagreba zamera što je progon Srba tokom Oluje uporedio sa fašističkom Nemačkom, iako, kaže ministar Ivica Dačić, u prilog izjavi Aleksandra Vučića govore brojke, jer je 1991. godine u Hrvatskoj živelo 580.000 Srba, a po poslednjem popisu danas ih ima 180.000.

Hrvatska je jedina zemlja u Evropi koja slavi etničko čišćenje, te nas više ništa od njih ne može iznenaditi, kaže srpski ministar.

– Nije rat u Hrvatskoj nastao tako sto je Srbija izvršila agresiju. Slovenija i Hrvatska su izvršile nelegalnu secesiju, nakon čega je usledila reakcija Savezne vlade, koju je tada vodio Ante Marković – rekao je Dačić za TV Pink.

Žalosno je, kako je rekao, što se na proslavi “Oluje” u Hrvatskoj vijorila izraelska zastava, što je nemoralno prema izraelskom narodu, koji je sa Srbima i Romima najviše postradao u Jasenovcu.

– Oni prisustvo pravdaju komercijalnim učešćem. Mislim da je to nemoralno prema izraelskom narodu čije žrtve u holokaustu Hrvati relativizuju. U Jasenovcu je najviše stradalo Srba, Jevreja i Roma – naglasio je Dačić.

– Nisam ja išao u Dubrovnik da ratujem, već Crnogorci – kaže Dačić.

Dačić je rekao da Hrvatsku treba da “bude sramota” što je u Glini pevao Marko Perković Tompson koji u svojim pesmama veliča ustaše.

“Ne mogu da prihvatim dodelu odlikovanja ratnim zločincima”

Komentarišući izjave koje dolaze iz Hrvatske da Srbija ne može u Evropu dok ima ovakvog predsednika, ministar spoljnih poslova je podsetio da je Hrvatska jedina zemlja pored Austrije dočekala naciste sa cvećem u rukama.

Kako kaže, predsedniku Srbije u Hrvatskoj zameraju i to što je na obeležavanju progona Srba u “Oluje” koristio termin Krajišnici i primetio da sad izgleda smetaju i istorijske činjenice i to što je postojala Vojna krajina.

– Oni hoće u Srbiji da određuju ko će da bude na vlasti. Hoće nekog ko će da hvali Oluju, da možda i Srbija učestvuje u toj njihovoj proslavi – naglasio je Dačić.

Kako kaže, Srbija želi da smanjuje tenzije, ali dodelu odlikovanja ratnim zločincima, lažne priče o velikosrpskoj agresiji, relativizaciju i negiranje zločina ne može da prihvati.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

2 komentara na "Ivica Dačić: Nije mi jasno šta će crnogorski oficir ispod natpisa “za dom spremni”"

  1. vi stvarno niste normalni.oficir nezavisne zemlje na proslavi druge neke zemlje.sta je tu cudno dacicu?manje kradi pa ce ti biti jasnije.mozda je trebao prolaznik misa banana da bude tamo da bi ti bilo jasnije.

  2. Vlado “PEDERU” Razmisli o cemu govoris, Hrvati slave Najvece etnicko ciscenje SRBA sa njihovih Praistoriskih Ognjista koji su ziveli iz vremena kada hrvatska nije ni postajala.
    Da meni daju Vlast ja bi vas sve takve pobacao u Jadransko More i da se nikada vise ne pojavite na zemljinoj kugli.Jer ste nesreca i Kuga za Normalno covecanstvo.
    Idijotizam , Bezobrazluk od svoh koji tako nesto rade i podrzavaju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.