Ivica Dačić žestoko odgovorio hrvatskoj ministarki spoljnih poslova

Intervju

Ivica Dačić – foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi “Hrvatskoj bilo bolje da se prvo suoči sa sopstvenom prošlošću”.

Kako je rekao, Hrvatskoj bi bilo bolje da “prestane da relativizuje genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjen tokom Drugog svetskog rata u NDH, kao i da slavi progon Srba u ‘Oluji’“.

Srbija je svoje zločince kaznila i nastavlja da ih kažnjava”, kazao je Dačić za “Večernje novosti” od srede, 12. decembra, odgovarajući na izjavu hrvatske šefice diplomatije Marije Pejčinović Burić, koja je kazala da je Srbija nespremna da se suoči sa pitanjima iz prošlosti”.

Hrvatska šefica diplomatije je posle međuvladine konferencije u Briselu rekla da “nespremnost Srbije da se suoči s pitanjima iz prošlosti otvara pitanje rešavanja svih drugih pitanja koja su ili posledica raspada bivše države ili proističu iz domovinskog rata”.

“Mi smo izrazili veliku zabrinutost da ti procesi ne mogu ići kako bi trebalo i onoliko brzo koliko bi trebalo, ako srbijanska strana ne bude u pravom smislu suočena sa svojom prošlošću, svojom ulogom u prošlosti i odricanjem, naravno, od ideologije 90-ih godina”, rekla je hrvatska ministarka.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

1 komentar na "Ivica Dačić žestoko odgovorio hrvatskoj ministarki spoljnih poslova"

  1. Аустроугарски коњушари, слуге и неписмене пригоде, никада нисте имали државу, док вам Србија није дала то 1децембра 1918. године. Знате ли то поатолошки типови НДХ државе

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.