Jagodina: Pogledajte kako Palma deli pomoć građanima – VIDEO

Podela pomoći

Jagodina – foto: JS

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković je primio građane lošijeg materijalnog stanja, pre svega porodice sa više dece, starije i bolesne.

Oni koji su tražili pomoć dobijali su na prijemu od 2.000 do 12.000 dinara, zavisno od broja dece i socijalnog statusa.

“Za današnji prijem prijavilo se 2.000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više dece. Nisam ni znao da u Jagodini ima toliko porodica s većim brojem dece, što znači da naša borba protiv ‘bele kuge’ ima efekat”, rekao je Marković.

Marković je naveo da su za pomoć dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove, dok niko nije tražio da se reši neki “infrastrukturni problem” jer su, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima asfaltirane i sva infrastruktura je “rešena” još pre pet godina.

Foto: JS

foto: JS

“Mi smo jedini grad gde svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a gradićemo kanalizaciju u tri najveća sela”, rekao je Marković.

“Na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi Gradskog veća i odbornici ne primaju ni plate, ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju svoje telefonske račune, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova.”

Foto: JS

foto: JS

Marković je dodao da u Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni dizalica za odnošenje nepropisno parkiranih vozila.

“Naša politika je da su korisnici budžeta građani i tako ćemo raditi i ubuduće”, izjavio je on.

Foto: JS

foto: JS

“Budžetom za 2018, godnu planirana su sva socijalna davanja i privilegije za đake, studente, penzionere, poljoprivrednike… kao i do sada. Ništa nismo ukinuli, ostalo je sve isto, samo će štednja biti povećana”, rekao je Marković.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

1 komentar na "Jagodina: Pogledajte kako Palma deli pomoć građanima – VIDEO"

  1. Sramota!
    Bruka!
    E narode glupi, pa vas taj celavi deblejko zajevava sto vam daje po 2 ili 3 hiljade dinara od VASIH para koje je nakrao. Umesto motke u ruke pa na ulicu da smenjujete bandu raskalasnu vi ko zadnji bednici po zimi cekate milostinju da vam da polupismena nakaza

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.