Jezivo: Pogledajte šta je pronađeno u novosadskoj kanalizaciji!

Smeće

Delovi motocikla, zmije, pa čak i madrac samo su deo nesvakidašnjih predmeta koji plutaju novosadskom kanalizacijom.

Radnici JKP “Vodovoda i kanalizacija” nedavno su iz šahta izvukli zmiju dugu skoro metar.

– Prilikom očitavanja vodomera, naši radnici su pronašli u jednom šahtu zmiju beloušku. Susret nije bio prijatan, ali ju je jedan od radnika uz pomoć štapa izvukao napolje i pustio dalje od kuće – kaže Aleksandar Vukovac, portparol Vodovoda.

Zmije i leševi manjih životinja su samo manji deo onoga što završava u novosadskoj kanalizaciji. Iz kanalizacionog sistema su vađene i roletne, ram motocikla, automobilske gume, a jednom prilikom čak i madrac.

[adsenseyu1]

– U kanalizacionoj mreži smo kao razlog zagušenja pronalazili neverovatne stvari, od domaćih životinja do eksplozivnih naprava. Veliki broj građana jednostavno ne misli o tome da i vlažna maramica ili pelena mogu da zaguše kanalizaciju – kažu u Vodovodu.

Naši radnici mogu potvrditi da su kvalitetne ženske čarape neuništive, jer smo ih otkrivali zamotane na propelerima zaglavljenih pumpi – kažu u Vodovodu.

Kanalizacija u Novom Saadu svašta krije

Pronađena i zmija, Foto: Vodovod i kanalizacija

 

U Vodovodu su potvrdili da je u novosadskoj kanalizaciji pronalaženo i oružje.

– Bilo je slučajeva da se u kanalizaciji pronađe ručna bomba ili pištolj, a naši radnici su u pojedinim slučajevima sarađivali sa policijom, upravo iz tih razloga – kaže Vukovac.

Koliko Novosađani ne razmišljaju šta sve bacaju u WC šolju potvrđuje i slučaj stanara u zgradi Jožefa Marčoka na Limanu.

– Neko od stanara sa viših spratova je istresao u WC šolju gomilu ostataka hrane, uključujući i kosti i kore od lubenice. U stanovima svih nas u toj vertikali su, zbog zagušenja cevi i pritiska, iz WC šolja potekli “gejziri” fekalija – priča Nada M. stanarka zgrade.

Uprkos šteti koja se ovom prilikom načini i u tuđim kupatilima, ne postoji način da nesavesni građani budu zbog toga i kažnjeni.

[adsenseyu1]

(24sata.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Jezivo: Pogledajte šta je pronađeno u novosadskoj kanalizaciji!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.