Kadri Veselji: Sve naše buduće odluke ćemo dogovarati sa Amerikom

Intervju

Kadri Veselji – foto: AP

Predsednik tzv. kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je danas, nakon sastanka sa podsekretarom za politička pitanja Stejt departmenta Dejvidom Hejlom, da će buduće odluke prištinskih vlasti biti koordinisane sa SAD i da Priština neće dozvoliti da odnosi sa Vašingtonom budu narušeni.

On je dodao da je na sastanku sa Hejlom, kojem su prisustvovali i premijer i predsednik privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, naglasio da se kosovski ciljevi mogu postići samo održavanjem i jačanjem trajnog partnerstva sa SAD, prenosi RTK na srpskom jeziku.

– Takođe, Hejlu sam preneo svoj odlučni stav da nikako nećemo dozvoliti ugrožavanje odnosa izmedu Kosova i SAD-a i da će naše buduće odluke biti koordinisane sa SAD – naveo je Veselji na svom nalogu na Fejsbuku ocenivši da je to bio “važan sastanak“.

On je, takođe, pokušao da uveri kosovske Albance da će dijalog Prištine sa Beogradom biti okončan tako što će “Srbija priznati Kosovo” i tako što će Kosovo postati član UN.

Poruka američkog zvaničnika posle sastanka: Platićete cenu!

– Naše građane uveravam da će se dijalog završiti jasnim rezultatom, koji će obezbediti priznanje od strane Srbije i učlanjenje u UN, ne ugrožavajući ni na koji način državni suverenitet, teritorijalni integritet i jedinstveni karakter naše države – rekao je Veselji.

On je rekao i da je Kosovo posvećeno miru i stabilnosti Zapadnog Balkana što se, kako tvrdi, “potvrdilo usvajanjem Zakona i platformom dijaloga između Kosova i Srbije” u kosovskoj skupštini.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Kadri Veselji: Sve naše buduće odluke ćemo dogovarati sa Amerikom"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.