Ko bude radio nedeljom kazna od 1.000 do 10.000 evra, moguće i zatvaranje trgovine

VIP ili ne?

foto: pixabay.com

Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove saopštila je da će prva neradna nedelja za zaposlene u trgovinama biti 20. oktobar.

Dodala je da će kazna za onoga ko otvori trgovinu biti od 1.000 do 10.000 evra. Kako je navedeno, moguće je i trajno zatvaranje objekta, prenosi podgorički portal Investitor.

Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako je propisano novim zakonom, ne može da se obavlja nedeljom i u dane državnih i drugih praznika.

Izuzeci važe samo za apoteke, specijalizovane prodavnice ili kioske za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, kao i za prodavnice cveća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

Predviđeno je i da nedeljom rade pijace sa tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, kao i objekti smešteni unutar zatvorenih područja autobuskih i železničkih stanica, aerodroma i luka.

Zakon stupa na snagu u ponedeljak 14. oktobra.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ko bude radio nedeljom kazna od 1.000 do 10.000 evra, moguće i zatvaranje trgovine"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.