Kolinda Grabar-Kitarović: Ljudi, vraćajte se – Hrvatska umire!

Predsednica Hrvatske

Kolinda Grabar Kitarović – foto: Rojters

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u višednevnoj poseti državama Južne Amerike, u Buenos Airesu, tamošnjoj dijaspori poručila da se nada da će se mnogi od njih vratiti u Hrvatsku, koja, kako je rekla, demografski umire.

– Nadam se da će se mnogi od vas i vraćati u Hrvatsku, jer Hrvatskoj je potreban život. Nažalost, Hrvatska umire demografski i moramo učiniti puno toga kako bismo je oživeli, a ponajviše uneti duh optimizma, vere u sebe, u svoj narod, u svoju domovinu, i u svoju budućnost – rekla je Grabar-Kitarović u razgovoru sa pripadnicima hrvatske zajednice u Lujanu, Cortinesu i sa franjevcima iz Perua.

Kitarović je u nedelju otputovala u višednevnu posetu Južnoj Americi tokom koje će posetiti Argentinu i Čile, gde žive mnogobrojni pripadnici hrvatske zajednice.

foto: Beta

Procenjuje se da u svakoj od tih dveju država Južne Amerike živi između 200 i 250 hiljada Hrvata, dok je u Brazilu tridesetak hiljada.

Poseta hrvatskog predsednika Argentini nije bilo od 1994., kada je tadašnji predsednik Franjo Tuđman posetio tu zemlju, a kad je reč o Čileu pre Kitarovićeve tamo je boravio Stjepan Mesić 2005.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

1 komentar na "Kolinda Grabar-Kitarović: Ljudi, vraćajte se – Hrvatska umire!"

  1. NE BI UMIRALA DA VI KRVOPIJE NE TROŠITE NOVCE OD NARODA I RADITE SELFIJE
    VELEIZDAJNICI RODA SVOGA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.