Komšije definitivno odlučili: Nema rijalitija pre 23 časa!

Ilustracija

foto: pixabay.com

Ustavni sud Crne Gore ocenio je da ograničenje slobode emitera, koji rijaliti programske sadržaje mogu emitovati samo posle 23 časa, ima legitiman i opšti interes.

Ustavni sud Crne Gore nije prihvatio inicijativu televizije “Pink M” za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima, saopštila je Agencija za elektronske medije (AEM).

Tim rešenjem je utvrđeno da obaveza da se rijaliti programi označavaju sa oznakom “18” i da mogu da se emituju isključivo od 23 do šest sati ne predstavlja cenzuru i da je proporcionalna legitimnom cilju.

Agencija je 2016. godine usvojila tu normu u cilju zaštite maloletnika od programskih sadržaja koji mogu ugroziti njihov zdravstveni, moralni, intelektualni, emotivni i socijalni razvoj.

“Ustavni sud je ocenio da ograničenje slobode emitera ima legitiman, kvalifikovan i opšti interes, koji je Agencija kao regulator prepoznala, navedena mera je proporcionalna važnosti pitanja zaštite maloletnika i ne ugrožava načelo jednakosti garantovano Ustavom”, navodi se u saopštenju.

(Skandalozno.rs, Izvor: Fonet)

Budite prvi sa komentarom na članku "Komšije definitivno odlučili: Nema rijalitija pre 23 časa!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.