Korisnici društvenih mreža u Hrvatskoj šokirani: Novoizabrani mandatar Orešković ne zna hrvatski?! – VIDEO

Mandatar

Pojedini korisnici društvenih mreža u Hrvatskoj šokirani su zbog hrvatskog jezika kojim se obratio mandatar nove hrvatske vlade Tihomir Orešković, pošto je u tri kratke rečenice koje je jedva izustio bilo više jezičkih grešaka, prenose hrvatski mediji.

To nije prošlo nezapaženo na stranici Mosta nezavisnih lista na jednoj od društvenih mreža.

Među prvim komentarima najviše je onih koji se žale da ga nisu ništa razumeli i da bi ga najpre trebalo poslati na kurs hrvatskog jezika.

Komunikacijski stručnjak dr Gabrijela Kišiček smatra da problem hrvatskog jezika mandatara nije toliko u tome da će to njemu otežati sporazumevanje sa kolegama i medijima, jer znanja ima dovoljno da se sporazumeva.

[adsenseyu1]

– Loše baratanje rezultira time da je njemu smanjena sigurnost i samopouzdanje, pa to deluje loše na njegov imidž i dojam koji ostavlja na građane jer se od premijera očekuje da deluje sigurno i odlučno, a on je u prvom obraćanju pokazivao znakove nesigurnosti – kaže doktorka Kišiček.

Izveštavajući sa Pantovčaka i reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač rekla je da je novi mandatar bio vidno nervozan, pa se videlo da ima tremu i da nije vičan ovakvim političkim nastupima, ali videlo se i da ne govori hrvatski najbolje.

[adsenseyu1]

– Bilo je zanimljivo gledati neke od članova sada vladajuće koalicije koji nisu baš bili sigurni u to što njihov mandatar izgovara, ali sve su to stvari preko kojih se može preći. Nekome će to biti smešno, nekome simpatično, ali mandatara za sada imamo – poručila je reporterka.

– Jedno je sigurno – niti ćemo mi premijera razumeti, a bome ni on nas – jedan je od komentara korisnika družtvenih mreža u Hrvatskoj.

(tanjug, dnevnik.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Korisnici društvenih mreža u Hrvatskoj šokirani: Novoizabrani mandatar Orešković ne zna hrvatski?! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.